Raging Rex (Play’n GO) Online Slot Recension

Play’n GO tar dig med på en resa till dinosauriernas tid i RAGING REX

  • Bonus med obegränsad återaktivering av free spins

  • Välj mellan två lägen i bonusen – Raging Spins & Wild Hunt

Raging Rex – Introduktion

Ett imponerande flöde av utmärkta spel som inkluderar titlar som Banana Rock, Battle Royal, Dragon Maiden, Imperial Opera, Legacy of Egypt och Rise of Olympus, bara för att nämna några, har placerat Play’n GO i det absoluta toppskiktet av spelutvecklare. Studion fortsätter således att gå som tåget och mycket spännande är att vänta inför det kommande året.

Raging Rex är det Sverige-baserade företagets senaste skapelse och levereras med 6 hjul, 4 rader och 4096 vinstlinjer. Fullpackad med potential och kittlande funktioner kan spelarna här dra fördel av såväl Rampage Wilds där helstaplade wilds rör sig över spelplanen, som Raging Spins med teoretiskt sett obegränsat antal återaktiveringar av free spins. Spelet är av högvarianstyp, men inte av så brutal volatilitet som många andra titlar.

Spelbart på alla enheter från 2 till 1000 kr per spin tar Play’n GO med oss på en resa till dinosauriernas tid. Det hela utspelar sig i en förhistorisk tätvuxen skog, närmare bestämt i de mäktiga skräcködlornas territorium. Visuellt är spelet relativt simplistiskt med en statisk bakgrundsbild som kommer någorlunda till liv tack vare trollsländor som svävar tvärst över skärmen. Generellt förefaller Raging Rex vara inspirerat av andra spel med dinosaurietema, i huvudsak Jurassic-spelen av Microgaming.

Raging Rex – Symboler, vinstbord & funktioner

Inte helt oväntat representeras här lågvärdesymbolerna av fossiliserade insekter, spindlar och skorpioner medan premiumsymbolerna utgörs av kritaperiodens mest kända jättar – Triceratops, Parasaurolophus, Dilophosaurus och Velociraptor. Den senare är av högst värde och ger 7.5 gånger insatsen för 5 på en vinstlinje. Högst upp i näringskedjan finner vi Tyrannosaurs Rex som är wild-symbolen och ersätter alla symboler utom scattern.

I huvudspelet finns möjlighet att aktivera Rampage-funktionen. Om helstaplade T-Rex wilds landar på hjul 2, 3, 4, 5 eller 6 kommer hjulet med wilds att röra sig med ett steg åt vänster för vare spelat omsnurr. För att få det mesta möjliga ur denna funktion är det mest fördelaktigt att landa T-Rex wilds på sista hjulet som då ger 5 gratis omsnurr. Det går dock inte att återaktiver denna funktion.

Raging Rex – Free spins

Huvudattraktionen i spelet är Raging Rex free spins som aktiveras när 3, 4, 5 eller 6 scattersymboler landar var som helst på hjulen, vilket ger 8, 15, 20 respektive 30 free spins. 2 eller fler scatter-symboler under bonusen ger dessutom ytterligare spins med möjlighet till obegränsad återaktivering av free spins.

När bonusen triggas ställs spelaren inför två val – spela bonusen med Wild Hunt eller Primal Rage-funktionen:

  • Wild Hunt – Helstaplade wilds försvinner och ersätts med x2 eller x3 multiplier wilds som tillsammans kan resultera i en multiplier av totalt x243.
  • Primal Rage -Helstaplade wilds läggs till på något av hjulen vid varje spin och rör sig till vänster för varje spelomgång.

Raging Rex – Slutsats

Raging Rex är ännu ett högkvalitativt spel från Play’n GO med en utmärkt maxpotential på 5000 gånger insatsen! Volatiliteten är dessutom inte så där löjligt brutal och välbalanserat som det är erbjuder spelet ofta relativt mycket speltid och nöje. Visst, det är kanske inte det mest avancerade spel sett till designen, men det gör inte så mycket med tanke på de underhållande funktionerna, den utmärkta spelbarheten och explosiva potentialen.