Sticky Bandits (Quickspin)

I går släpptes så Quickspins nya spel Sticky Bandits. Innerst inne hoppades vi på att få se en utmanare till NetEnts Dead or Alive liksom Yggdrasil gjorde med sitt Cazino Zeppelin, men redan efter en snabbtitt på promotionbilderna insåg vi att detta förmodligen skulle lira som Quickspins övriga spel – och så visade sig också vara fallet.

Det är inte mycket som känns nytt med detta. Ganska snart står det klar att spelet påminner mycket om Sakura från samma utvecklare, vilket inte på något sätt är ett helt inkompetent spel. I övrigt är det mycket lätt att identifiera spelet som ett typiskt Quickspin-spel rent grafiskt.

Vinsttabellen är inte direkt imponerande och går inte att jämföra med Dead or Alive på långa vägar, men å andra sidan är detta en utvecklare som medvetet valt att gå lågvariansvägen. Här får man stå ut med storvinstgrafik vid vinster så låga som 10 ggr pengarna, men å andra sidan kommer bonusarna kanske lite mer frekvent och spelen i sig kan vara helt ok för att göra sig av med lite av omsättningen.

Första gången vi provade spelet var det dock inte helt enkelt att trigga bonusen. Efter en kvarts spelande hade vi fortfarande inte lyckats och fick ge upp. Det enda positiva var att vi kunde lämna sessionen på plus, minus, noll. När vi kom tillbaka en stund senare gick det lite bättre att trigga bonusen som nu trillade in två gånger. Den ena bonusen betalade 20 gånger pengar och den andra bestod av döda spins och noll kronor, vilket resulterade i att spelet faktiskt visade vad som såg ut som ett felmeddelande. Utvecklarna verkar ha haft för stor tilltro till sitt eget spel.

Så vad är grejen med Sticky Bandits, och har det någon som helst potential? Mjae…grejen med spelet är ju givetvis att den har sticky wilds och dessa vill man ha med sig in i bonusen. Wildsen består av två enorma block varav det första har potential att täcka hela hjul 2 och 3, och det andra 4 och 5. Man behöver bonussymbolen på hjul 1 tillsammans med delar av, eller hela wildblocken för att kunna trigga bonusen. Dessa wilds följer då med in i bonusen och har du tur kan du landa ytterligare delar av blocken i bonusen som består av 7 gratissnurr.

Det ultimata är naturligtvis att landa bägge de fulla blocken in i bonusen och där finns nog en riktigt hyfsad potential. I övrigt är det ärligt talat inte mycket att hänga i julgranen, i alla fall inte om du är en sådan gambler som drömmer om storvinsterna. Spelet påminner som sagt en del om Sakura, ett av få spel vi diggar från Quickspin, och vi kommer säkerligen spela detta då och då som ett litet break från alla högvariansspel, men någon klassiker har vi svårt att tänka oss att detta blir.

Dela gärna med er av era storvinster på spelet här i artikelkommentarerna eller på vårat forum!

Sticky Bandits finns tillgängligt på bland annat Kaboo, Thrills, Rizk, SuperLenny, BetSpin och Guts.

1 Comment

  1. Ganska roligt och snyggt spel med bra potential för att vara quickspin ändå. De har gjort en del hyfsade spel senaste tiden som Sakura. Bra artikel

Kommentarerna är stängda.