Rise of Olympus (Play’n GO) Slot Recension

Rate this post

Alla fans av Moon Princess se hit! Rise of Olympus från Play’n GO är här för att hålla dig varm om natten

  • Maximal Play’n GO-volatilitet

  • Inkluderar 2 features – Hand of God och The Wrath of Olympus

rise of olympus
Huvudspelet

Rise of Olympus introduktion

Kaskad-spel (cascade) med rutsystem är en Play’n GO-specialitet som funkat väldigt bra för dom med hits som Reactoonz, Moon Princess, Viking Runecraft, Cloud Quest, och Gemix för att nämna några. Tyvärr, kanske, är flera av dom väldigt lika varandra och vi hade svårt att se skillnaden mellan Rise of Olympus och Moon Princess bara för att en bit in i recensionen inse att det inte finns någon skillnad. Tråkigt. Eller inte?

För alla er som älskar mekaniken bakom Moon Princess, men är mindre imponerade av Manga-temat kommer här nu en maskulin version. Gulliga skolflickor har bytts ut mot vältränade grekiska superhjältegudar, kanske i ett försök att tilltala den andra hälften av befolkningen? Den enda egentliga nackdel vi kunde hitta jämfört med Moon Princess, är att ljudeffekten som aktiveras när man klickar på brösten, försvunnit. Vi provade till och med att klicka i de nedre regionerna i hopp om att hitta ett nytt dolt skämt, men tyvärr.

Eftersom det visuella är den enda skillnaden mellan spelen kan man ju tycka att det inte borde spela så stor roll, men det var intressant att se hur pass stort inflytande grafiken och temat kan ha när det kommer till hur man uppfattar ett spel, även när du vet att det rör sig om en klon.

Rise of Olympus är ett 5×5 rutnätsspel med en tillåten insats mellan 2 kr – 1000 kr. Spelet levereras med en 96.5% RTP, vilket är mycket bra, men eftersom Play’n GO tillåter operatörerna att välja inställning kan det vara en bra idé att dubbelkolla vilken version du spelar.

Rise of Olympus symboler

rise of olympus
Premiumsymboler

Symboler inkluderade i spelet är blixtar, treudd, hjälmar och harpor. De tre högvärdesymbolerna representeras av spelets huvudkaraktärer – de tre grekiska gudarna Hades, Poseidon och Zeus. Det ingår även en Wild-symbol som ger dig 50 gånger insatsen för 5 på en vinstlinje.

Vinner gör man när 3 eller fler symboler anknyter antingen vertikalt eller horisontellt. Som redan nämnt är detta ett spel med kaskadmekanik, vilket innebär att symbolerna faller ner på spelfältet för att forma vinnande kombinationer. Om så sker, framträder Wild-symbolen i mittposition och vinstmultiplikatorna ökar med varje konsekutiv kaskad. Detta upprepas tills inga fler vinnande kombinationer uppstår varpå vinstmultiplikatorn nollställs.

Rise of Olympus features

det finns två features inkluderade i spelet:

  • Hand of God –triggas slumpmässigt vid ett förlorande spin. En av de tre gudarna framträder och använder sin unika förmåga: Hades förvandlar ett set symboler till en annan symbol, Poseidon adderar upp till två Wild-symboler, och om Zeus visar sig avlägsnas upp till två symboluppsättningar.
  • Wrath of Olympus – triggas när mätaren är fulladdad, vilket uppnås genom att landa en kombination av 5 likadana premiumsymboler. Alla tre gudar turas då om med att frigöra sina förmågor, vilket kraftigt ökar chanserna att aktivera freespins-läget.

Rise of Olympus free spins

rise of olympus
Free spins

Freespins-läget aktiveras om man lyckas frigöra spelfältet från alla symboler. Spelarna får då tre valmöjligheter, var och en representerad av någon av gudarna som syns på bilden ovan. Förmågan hos den karaktär du valt kommer att aktiveras för varje förlorande spin (Hand of God) i Freespins-äget, vilket betyder att om du exempelvis väljer Poseidon kommer upp till 2 Wild-symboler läggas till.
Vidare kan du dra fördel av att multipliern, som kan växa upp till x20, aldrig återställs. Skulle du dessutom frigöra spelfältet från alla symboler här kan du räkna med en direktvinst på 100 gånger insatsen. Det går att återaktivera bonusen med upp till totalt 20 freespins genom att fylla mätaren.

De tre bonusalternativen skiljer sig i volatilitet – hög, medium och låg. Väljer Hades får du räkna med högre risk, men möjlighet till större vinster.

Rise of Olympus slutsats

Bekräftat av Play’n GO är detta en direkt klon av Moon Princess, vilket innebär att det inte finns några skillnader i vare sig mekanik, matematiskmodell eller vinster. Det speler således ingen egentlig roll vilket av dom du väljer att spela så det handlar enbart om vilket man tycker är visuellt mest underhållande.

Produktionsmässigt är Rise of Olympus otroligt snyggt och förtjänar höga betyg. Vi önskar dock att man kunde ha passat på att förnyat sig lite i ett försök att göra ett riktigt bra spel ännu bättre, exempelvis genom högre potential. Det skulle dock kräva ett helt nytt certifikat för spelet, vilket är dyrt och tidskrävande.

Rise of Olympus släpps den August 23.