Universal Monsters Phantom’s Curse (NetEnt) Slot Recension

Rate this post

Tidigare i år kunde vi rapportera om att både Microgaming och NetEnt hade planer att lansera varsitt spel baserat på Phantom of the Opera. Men någonting gick fel för en av dom…

I september skrev vi en artikel om NetEnts kommande release av Phantom of the Opera och undrade vart det tagit vägen. Samtidigt som Microgamings version slutligen släpptes var det tyst kring NetEnt och spelet verkade ha gott upp i rök, trots att det till och med lanserats en promovideo på Youtube av vad som såg ut som en färdig version.

Inget uttalande har gjorts officiellt, men vi kan gissa om vad som kan ha hänt. Eftersom Microgaming var den enda utvecklaren som faktiskt lanserade en licenserad och officiell version av Phantom of the Opera kan man fråga sig om det kan vara så illa att NetEnt glömt, eller rent av struntat i att förhandla om rättigheterna att använda namnet. En annan fråga som man måste ställa sig är hur det kommer sig att två olika spelutvecklare ger sig på exakt samma projekt samtidigt.

Vi har visserligen vetat länge nu att NetEnt haft för avsikt att lanser Universal Monsters, men vi var ändå lite förvånade när vi såg att det var en omarbetning av den slot som skulle släppas som Phantom of the Opera. Eller, egentligen inte då kostnaden för produktionen antagligen var dyr. Något måste man få ut av det.

[table “22” not found /]

Introduktion

Universal Monsters™ The Phantom’s Curse är en slot med 5 hjul och 4 rader och har följande features: Wild Substitutions, Scattersymbol, 3 bonussymboler som även fungerar som Wilds, en peka- och klickabonus, Free Spins och en Sticky Wild Re-spin feature.

Sloten spelas med fixerade 40 vinstlinjer, en insatsnivå mellan 1-10 och olika myntvärden. Wildsymbolen ersätter alla symboler förutom Scatter- och Bonus-symbolerna.

Basspelet

 • Både första och sista hjulen kan innehålla staplade bonussymboler (ej under free spins).
 • Det finns 3 olika typer av staplade bonussymboler. Staplade Phantoms finns endast på första hjulet, medan staplade Mask och Christine-symbolerna enbart finns på sista hjulet.
 • Scattersymbolen finns endast på hjul 1, 3 och 5.
 • Free spins och bonusen kan inte triggas samtidigt.
 • Staplade bonussymbolen fungerar även som wildsymbol.

Peka och klicka

 • Denna bonus triggas då en staplad Phantom-symbol täcker hela första hjulet och Christine-symbolen täcker hela sista hjulet.
 • Bonusspelet består av 2 delar.
 • I del 1 får spelaren 8 rosor att välja bland. Några av rosorna döljer myntvinster medan andra innehåller blockeringssymboler. Spelaren väljer rosor tills en blockeringssymbol visas varvid spelaren förflyttas till del 2.
 • I del 2 får spelaren välja 1 av 3 speglar. Speglarna representerar varsin multiplikator bestående av 1x, 2x och 3x gånger vinsten från del 1.
 • Maxvinsten i denna bonus är 7200 mynt.

Masked Phantom Re-spin

 • Masked Phantom Re-spin triggas då en staplad Phantom-symbol täcker hela första hjulet och en staplad Mask-symbol täcker hela sista hjulet.
 • I bonusen förvandlas de staplade bonussymbolerna, Mask-symbolerna och Phantom-symbolerna som triggade bonusen till Wild-symboler och står fast på hjulen (Sticky) under ett extrasnurr. Vinsten för hela bonusen sammanfattas därefter.

Free Spins

 • 3 Scatter-symboler på hjul 1, 3 och 5 aktiverar Free Spins-spelet.
 • Under detta gratisspel hänger kristallkronan fast med rep, med varje rep bundet till ett av spelhjulen.
 • Varje gång man landar en Masked Phantom-symbol på ett hjul skärs repet för det hjulet av.
 • Då alla 5 rep skurits av faller kristallkronan och spelet är över.
 • Då en Masked Phantom-symbol har landat på ett hjul och skurit av repet kommer alla Masked Phantom-symboler förvandlas till helstaplade Masked Phantom-symboler från förgående snurr och fortsätta vara staplade under resten av bonusen.

Slutsats

Den teoretiska återbetalningsprocenten (rtp) för spelet ligger på 96.57% och spelets varians förefaller ligga någonstans i mediumskiktet. Spelet hör i alla fall definitivt inte till de NetEnt-spel med högst potential.

Spelet ser väldigt typiskt ut för NetEnt och är enkelt att känna igen som ett sådant, vilket inte är något dåligt. Faktum är att spelet är ytterst väldesignat.

Phantom’s Curse är actionpackat med många funktioner på ett sätt som till viss del påminner om Microgamings spel Phantom of the Opera. Vi måste dock påpeka att Microgaming kommer ut som vinnare ur det här slaget, mycket med anledning av att det har en mycket bättre potential. Produktionsmässigt sätt vinner däremot NetEnt, även om det är ett jämt race med tanke på Microgamings officiella rättigheter till originalmusiken!

Spelet släpps den 24 januari, 2018 och kommer finnas tillgängligt på Highroller Casino, Rizk och Betspin.

[table “22” not found /]