Phantom of the Opera (NetEnt) – var är du?

Både Microgaming och NetEnt utannonserade innan sommaren att de skulle släppa spel baserade på den kända musikalen Phantom of the Opera. Vi fick till och med releasedatum. Men vad hände sen?

24 juli var det sagt att NetEnt skulle släppa Phantom of the Opera. Uppenbarligen är spelet färdigställt och redo för release eftersom en demoversion med play money fanns tillgänglig under ett tag. Microgamings version har vi inte hört något mer om överhuvudtaget, inte ens någon stillbild.

[table “14” not found /]

Om det inte är så att vi missat något, t ex att det släppts exklusivt för något casino så är den mest uppenbara teorin att spelet stött på patrull gällande rättigheter. Det har släppts en hel del spel senaste tiden som balanserat på gränsen till vad som kan tänkas tillåtet och spelutvecklarna har i flera fall fått göra ändringar i sista minuten. Yggdrasils The Jungle Book fick ändra till Jungle Books, Microgamings Emoticoins anspelade farligt mycket på Emoji Movie och troligen visade sig NetEnts Phantom of the Opera inkräkta så mycket på rättigheterna att inte ens en namnändring kunde rädda spelet.

Vi hann i alla fall prova spela innan det drogs tillbaka och inga tårar kommer att slösas på dess frånvaro. Det här är ett låg- till medelvariansspel med en rtp på 96.57% och påminner väldigt mycket om NetEnts Secret of Atlantis (rtp 97,1%) i spelmekaniken. Maxvinsten är 160,000 mynt eller 800 gånger insatsen. Ingen jättepotential med andra ord.

Så kanske drog de tillbaka spelet för att det var…uselt helt enkelt?

[table “13” not found /]