Sea Hunter (Play’n GO) Slot Recension

Rate this post

Kanonerna är laddade i nya Sea Hunter! Dyk ner och simma med Nemo och andra märkliga sagolika undervattensdjur.

Play’n Go står långt fram vad avser innovativa slots, det råder ingen tvekan om den saken. Flera av deras senaste spelsläpp är icke traditionella och saknar såväl scattersymboler som bonusrundor. Men som vanligt med innovativa idéer och skapelser kommer vissa omfamna det med öppna armar, medan andra, kanske lite mer konservativa spelare, rycker på axlarna.

Sea Hunter har ett ganska abstrakt tema och stilen påminner i viss mån om en annan slot från Play’n Go vid namn Eye of the Kraken. Det hela utspelar sig i havet med något som närmast kan liknas vid vattendjur med tribaltatueringar mixat med fiskar hämtade från Hitta Nemo. Lite flummigt med andra ord. Det hela knyts ihop med lite soft elektronisk music och dunka, dunka i bakgrunden.

Spelet i sig flyter på riktigt bra, utan att haka upp sig någonstans och det första som slår oss är att det är ett relativt avslappnande spel. Trots att det är ett högvariansspel verkade det fungera riktigt bra i omsättningssyfte, åtminstone under de 2 timmar vi provspelade spelet.

Sea Hunter är ett spel med 3 hjul och 5 vinstlinjer. RTP:n ligger på 96.6%, men som de flesta av er kanske känner till vi det här laget erbjuder Play’n Go justerbar RTP till nätcasinona.

[table “22” not found /]

Symboler

Premiumsymbolerna utgörs av späckhuggare, bläckfisk, manta och sköldpadda, där späckhuggaren är den mest värdefulla och betalar 15 gånger pengarna på en vinstlinje. Wildsymbolen är dock den allra mest värdefulla och betalar 25 gånger pengarna på en vinstlinje.

Enligt uppgift från Play’n Go själva är det möjligt att få en full skärm med Wilds tillsammans med en multiplier på 15x, vilket ger en maxvinst på 1875 gånger pengarna på ett enskilt spin.

Baserat på en ett myntvärde av 10

Funktioner

Istället för traditionella scattersymboler och bonusrundor har denna slot en typ av framstegsfunktioner som även återfinns i Reactoonz och Moon Princess. Till skillnad från de spelen är detta lite lättare att förstå sig på, vilket är välkommet.

Det finns totalt 4 steg med olika funktioner och det krävs 2 vinster i rad för att nå det första steget Growth Gun. En mätare på kanonerna visar framstegen och en power-up spelas vid nästa spin. Vid ett förlorande spin försvinner framstegen och nollställs. De 4 stegen är:

Growth Gun: kräver 2 vinster i rad. Kanonerna skjuter mot en slumpmässig symbol. Alla matchande symboler uppgraderas till nästa symbol i vinsttabellen och vinsterna läggs samman. Wildsymbolen kan inte väljas eller uppgraderas.

Sticky Shot: kräver 4 vinster i rad. Kanonerna skjuter mot en slumpmässig symbol. Alla matchande symboler, inklusive wilds, stannar på hjulen och ett gratisspin tilldelas. Mätaren nollställs i det här fallet inte vid ett förlorande spin, men ökar med ett vid vinst.

Wild Warhead: kräver 5 vinster i rad. Vid nästa spin kommer mellan en och tre wildsymboler placeras slumpmässigt på spelplanen.

Multiply Mortar: kräver 6 vinster i rad. Spelaren tilldelas ett gratisspin med garanterad vinst och en slumpmässig multiplier upp till 15x (stannar oftast på 5x, men vi såg även 7x, 10x och 15x).

Sammanfattning

Spelet beskrivs av spelutvecklaren som ett högvariansspel av högsta typ. Vi kan dock inte riktigt se att det kommer upp i samma potential som t ex Book of Dead. Maxvinsten på ett enskilt spin är riktigt bra, men inte jätteimponerande. Man får dock ta i beaktande att alla bonusstegen, från Growth Gun till Multiply Mortar möjligtvis kan ge vinster upp emot 2-3000x.

Enligt vår åsikt är detta ett av de bättre spelen från Play’n Go och vi är lite lättade över att se ett spel som vi kan förstå oss på då deras senaste releaser har varit lite väl udda och komplicerade. Produktionen i sig är också riktigt bra och spelet flyter på fint utan att man måste klicka som en dåre mellan eventuella vinster, något som Play’n Go kunde ha problem med tidigare.

Musiken är kanske lite ett kapitel för sig och passar egentligen inte riktigt in kan vi tycka. När vi startade spelet var vi tvungna att kolla om vi glömt Spotify på i bakgrunden. Men efter en tid av spelande faller det lite mer på plats, även om det ändå känns lite out of place. Discofiskar?

Sea Huntersläpps den 14 december och kommer finnas tillgängligt på Highroller, Videoslots and Casilando.

[table “22” not found /]