Förhandstitt: Monster Wheel (Microgaming)

Microgaming spottar ur sig spel på löpande band nu och vi försöker hänga med så gott vi kan. Den 4 oktober rullar Monster Wheel ut ett casino nära dig

Vi har gnällt lite på Microgaming senaste tiden känns det som. Kallat dom bakåtsträvande (inte riktigt kanske, men typ) och beskyllt dom för att spendera mesta av tiden med att återvinna gamla spel. Det här känns däremot lite fräschare än vanligt även om det inte är direkt banbrytande det här heller.

Monstertemat är lite småkul med färgglada och starka figurer och ska-rock-klingande musik med drakulavibbar. Det här är inget nytt koncept dock och känns hämtat direkt från serietidningsvärlden.

Det som annars är utmärkande för det här spelet är spelfältet och det faktum att du kan välja att spela med 128 eller 288 linjer varvid spelfältet ändrar upplägg beroende på vad du väljer. 2-4-2-4-2-hjulupplägg om du spelar med 128 linjer och 4-3-2-3-4-hjulupplägg om du spelar med 288 linjer.

Insatskostnaden ökar i och med fler linjer. Med 128 linjer kostar 2-100 SEK per snurr medan spel med 288 linjer kostar mellan 3-150 SEK per snurr.

De lägre betalande symbolerna utgörs av de typiska A, K, Q, J, 10 och 9 och är designade precis som i Microgamings Dragonz. Wildsymbolen utgörs av spelets logga och ersätter alla andra symboler förutom scattersymbolen. Premiumsymbolerna består av Werewolf, She-Devil, Frankenstein, Water Creature, Zombie och Drakula.

För att trigga bonusen behöver du få 3 röda bensindunkar (scatter) på hjul 1, 3 och 5.

I bonusen får du 3 val. 12 free spinn med 2x multiplier, 6 spinn med 4x eller 3 spinn med hela 8x multiplier. Det här är upplagt för potential till riktiga rökarvinster tror vi. Om du landar en scattersymbol i bonusen tilldelas du 1 extrasnurr.

Slutsats

Vi har ännu ingen information om rtp i detta läge, men vi vet att maxvinsten är över 7680x i bonusen med 8x, vilket måste sägas är riktigt bra och ligger på nästan exakt samma nivå som t ex NetEnts Jungle Spirit (7678x). Vi tror att vi kommer se en hel del monstervinster på Youtube när det här spelet släpps den 4 oktober på bland annat Thrills.