Förhandstitt: Jungle Books (Yggdrasil)

Ända sedan vi första gången hörde talas om detta spel har vi varit fulla av förväntan. Vi har sagt det förr och vi säger det igen – det är få utvecklare som är så innovativa som svenskarna bakom Yggdrasil!

Det har fram tills nu inte funnits några detaljer tillgängliga om spelet, men nu har vi lyckats få tag på lite material som vi ska kika på här. Yggdrasil har satt releasedatum till 20 september, men majoriteten av andra sajter vi kikat på säger 4 september av någon anledning.

Spelet fick under produktionsstadiet byta namn från The Jungle Book till Jungle Books, troligen med anledning av rättighetsskäl. Inte troligt att Disney vill associeras med gambling.

Oh boy, vart ska vi börja. Det här är lite rörigt till en början ska vi erkänna. Istället för att ge oss in i djupanalyser och försöka förklara allt i text ska vi hänvisa till vår video. Men låt oss ändå  förklara grunderna lite snabbt.

[table “13” not found /]

I spelet finns inga bonusar i traditionell mening, dvs inga scattersymboler som triggar ett bonusspel. Här är det istället 5 karaktärer som är i huvudfokus, varav varje enskild karaktär har sin spelplan (värld) och sina unika features. Karaktärerna består av en pojke (Mowgli duh), orm, björn, panter och tiger och varje karaktär har två features som är specifika för denne. Karaktärerna (värden) kan helt spontant få besök av en annan karaktär (gäst) som då tar med sig en av sina features in i den aktiva världen. Gästen kan även lämna världen varvid man då också förlorar gästens feature.

Vad man vill uppnå med andra ord är en bra kombination av karaktärer och features. Vissa kombinationer mycket bättre än andra.

Spelplanen är lite annorlunda mot vad man är van vid. 3 av spelplanerna har 58 vinstlinjer och 2 av dom har 68 vinstlinjer. Vi hittade ingen information om hur världar triggas, men det förefaller ske helt slumpmässigt.

När man börjar spela är det som sagt väldigt rörigt och man förstår inte riktigt vad som händer, men det gick förvånansvärt snabbt att komma in i det trots allt. Man hoppar konstant mellan de olika världarna och “gästkaraktärerna” kommer och går hela tiden så det är alltid något som händer.

[table “14” not found /]

De funktioner (features) varje karaktär innehar är ganska typiska och som du förmodligen känner igen från andra spel: synkroniserade hjul, sticky respins, wild reels, osv.

I björnvärlden kan du dessutom landa pickingbonusar, dvs bonusar där du får välja en ruta med dolda myntvinster. I denna bonus finns potential till rejäla jackpottvinster upp till 50000 mynt!

Men nog med snack nu. Ta en titt på vår video där vi fått med alla världar och dessutom försökt få med all spelinfo. Lägg märke till ringarna i övre vänstra och högra hörnen där de olika funktionerna fylls på.

Spelet har en rtp på 96.1% och kommer enligt uppgift från Yggdrasil finnas tillgängligt på Thrills, Guts och Rizk från och med 20 september.

[table “15” not found /]