Dragon’s Fire (Red Tiger) Slot Recension

Rate this post

Eldsprutande megapotential i Red Tigers LeoVegas-exklusiva slot Dragon’s Fire

  • Högvarians med 10,000x vinstpotential

  • Fire Blast, Dragon’s Eye Boost & Dragon’s Egg Multiplier

Basspelet

Dragon’s Fire introduktion

Smutta på drinkar vid poolen? Jobba på solbrännan? Njuta av en kvällspromenad längs stranden? Den här är en studio med annat i fokus. Vi är mitt uppe i sommarsemestrarna, men det stoppar inte Red Tiger från att i rask takt spotta ut slot efter slot. I dag ska vi ta en titt på en eldig LeoVegas-exklusiv slot vid namn Dragon’s Fire.

Dragon’s Fire är det tredje i raden av högvarians, megapotentialspel (10,000x) från Red Tiger och föregås av Laser Fruit och Fruit Blox. Spelet har 5 hjul, 4 rader och 40 vinstlinjer, med en tillåten insats mellan 2 kr till 100 kr, vilket är en relativt låg maxinsats men som ändå innebär en absolut maxvinst på en miljon svenska riksdaler. Spelet har vidare en RTP som ligger på 96.07%, vilket är standard i dag, och en varians som är relativt hög. Detta betyder generellt färre vinster, men möjlighet att få in riktiga dängare.

Temat kretsar kring eld och drakar och ger oss lite Smaug-vibbar (Sagan om Ringen), med den eldsprutande draken som bevakar sin skatt. Kvalitén på den visuella produktionen är mycket hög och ljudeffektteamet har gjort ett utmärkt jobb med att ge spelet en känsla av episk storhet.

Dragon’s Fire symboler

Standardsymbolerna

Det finns allt som allt 11 symboler. Av dessa är 8 standardsymboler varav 4 premiumsymboler som representeras av blå, gröna, röda och gyllene drakar. Den sistnämnda är också den mest värdefulla och ger 3 gånger pengarna för 5 på en vinstlinje. Wild- och Dragon Eye-symbolerna förekommer på hela hjul och en full skärm av någon av dessa ger 200 gånger insatsen. Det här låter kanske inte så imponerande, men då spelet innehåller en multipluerfunktion har det potential att ge upp till 10,000 gånger pengarna.

På tal om multipliers, Dragon’s Fire handlar i princip helt och hållet om Dragon’s Egg Multiplier som syns till höger om spelfältet (rött ägg). Denna aktiveras till följd av en vinst och ökar med varje efterföljande konsekutiv vinst upp till en x50 max-multiplier. Multipliern återställs vid ett förlorande spin.

Dragon’s Eye Boost & Fire Blasts

Dragon’s Fire innehåller 2 slumpmässigt aktiverade funktioner. Drakögat kan när som helst aktiveras till följd av ett vinnande spin och multiplicera vinsten upp till 10 gånger. Fire Blasts-funktionen aktiveras även denna slumpmässigt. När så sker sprutar draken eld över spelfältet och lämnar antingen hela wild-hjul eller free spins efter sig. Dessa funktioner kan även aktiveras i bonusen.

Dragon’s Fire Free Spins

Free spins

3 eller fler scattersymboler var som helst på hjulen triggar ett slumpmässigt antal free spins. Spelaren får 3 gyllene drakar att välja mellan och när så är gjort avslöjas antal tilldelade free spins som kan nå över 20 i antal om turen är framme.

Bonusen påminner i stora drag om basspelet, men med några väldigt nyttiga fördelar. Till att börja med kommer en eventuell aktiv multiplier från basspelet att följa med in i bonusen om en sådan är aktiverad när bonusen triggas. Inte nog med det – i bonusspelet återställs aldrig multipliern och fortsätter istället att öka vid varje vinnande spin. När bonusen är över, förs multipliern över till basspelet och fortsätter vara aktiv där fram tills ett förlorande spin.

Dragon’s Fire slutsats

Som några av er kanske redan vet är vi erfarna slot-spelare här som föredrar spel av högvarianstyp. Därför är vi också nöjda när vi ser Red Tiger och andra utvecklare ge sig in i matchen. Trots att det är det tredje megapotentialspelet från Red Tiger har vi dock inte noterat några riktiga rökare på Youtube ännu, vilket är lite trist. Förklaringen är antagligen att de inte spelas i lika hög grad som exempelvis Big Time Gaming-spel och nog är det så att det krävs några 5000-10,000x vinster för att motivera folk att spela dessa spel.

Dragon’s Fire håller hög kvalitet sett till produktion och potentialen i sig är anledning i sig att ge det en chans om man tycker om att prova nya spel. De båda slumpmässiga funktionerna ser dessutom till att spänningen bibehålls då dessa har möjlighet att utdela riktigt höga vinster. Av de tre megapotentialspelen som Red Tiger hittills har lanserat är denna nog vår favorit, mycket tack vare det snygga temat och funktionerna.

Dragon’s Fire finns tillgängligt just nu exklusivt enbart på LeoVegas.