Banana Rock (Play’n GO) Slot Recension

Dags att sluta apa sig och börja rocka loss i BANANA ROCK

  • Högvariansunderhållning

  • Encore Spin med multiplier upp till 25x

Banana Rock introduktion

Man kan inte klandra Play’n GO för att inte komma på ideér för nya fräscha teman efter att man spanat in Banana Rock, ett spel med en titel som reflekterar dess lekfulla attityd. Likväl är Banana Rock ett högvariansspel och ingen lek för apor.

Visuellt är det en färgsprakande slot i härliga neonfärger och med ett rockband bestående av ett gäng apor i fokus. Spelet är lätt att känna igen som en Play’n GO-produktion, med samma karaktäristiska kontrollpanel och den där typiskt familjära Play’n GO känslan.

Uppbyggnaden är inget utöver det vanliga. Spelet levereras med 5 hjul, 3 rader, 10 fixerade vinstliner, med tillåten insats mellan 1 till 1000 SEK. Som nämnt är det här ett högvariansspel, men definitivt inte det mest volatila då det ligger på 8 av 10 på utvecklarens volatilitetsskala. Spelet är inte särskilt komplicerat och funktionerna är enkla som du kommer att märka.

Banana Rock levereras med en RTP på 96,60% men då Play’n GO ger operatörerna möjlighet att välja RTP-inställning så bör man vara lite uppmärksam, särskilt när det kommer till casinon som inte är listade hos oss.

Banana Rock symboler och funktioner

På hjulen finner vi de vanliga A, K, Q och J-symbolerna, men även de 5 kungligt apiga bandmedlemmarna; en slagverkare, en bassist, en syntare, en trummis och den mest värdefulla av dom alla – gitarristen som ger 40 gånger insatsen om du får 5 över en hel vinstlinje.

Wild-symbolen kommer i formen av en guldskiva och är av samma värde som toppsymbolen, medan Banana Rock-loggan representerar Scatter-symbolen.

Banana Rock free spins

Triggar free spins gör man genom att landa scatter-symbolen på hjul 1 och 5. Inkluderat i bonusen är även funktionen Encore Spin som spelas direkt efter free spins-spelet och ger garanterad vinst. Bonusen startar alltid med 10 free spins och varje extra scatter som landar under bonusen ger ytterligare en free spin.

Under bonusen gäller det att samla på sig multipliers vilket görs genom att fylla mätaren ovanför varje individuell bandmedlem. Mätarna fylls på när helstaplade symboler av bandmedlemmarna landar på hjulen. När en mätare är fylld tilldels en 2x multiplier och forsätter öka med +1 multiplier för varje fylld mätare upp till x5. Kanske lite rörigt att förstå i text, men väldigt tydligt under spelets gång.

När free spins-spelet är färdigspelet är det dags för 1 st Encore Spin som ger garanterad vinst. Har du samlat på dig maximalt med multipliers kan du här få ett Encore Spin med en 25x multiplier!

Banana Rock slutsats

Banana Rock har ett maxtak på 2,5 miljoner SEK vid maxinsats och en maxpotential på 2500x som du kan uppnå med hjälp av 25x multiplier i Encore Spin-spelet.

Banana Rock är ett kul spel med ett lättsamt tema och hyfsad potential som tillsammans med ett nervkittlande bonus-spel kommer locka många spelare. Med det sagt är detta inget revolutionerande spel på något sätt, men känns ändå uppfriskande på flera sätt.