Wild Bazaar (NetEnt) Slot Recension

The Wish Master beger sig till Marocko i NetEnts nya spel WILD BAZAAR

  • Staplade, Kolossala, Länkade, och Multiplicerande Wild-symboler

  • Vinn 390 gånger insatsen per enskilt spin

Wild Bazaar introduktion

NetEnt är ett företag som är duktiga på att hålla hemligheter när det kommer till nya spelsläpp, något som är extremt frustrerande för nyfikna skribenter som oss. Det är dock av själviska anledningar vi gnäller. Varför då, kanske du undrar. NetEnt, för er som inte vet, har dominerat spelmarknaden under väldigt lång tid, och trots att nya utmanare ständigt sticker upp ser företagets position i toppen stabilt ut. Det beror dock mer på dess äldre klassiker som Dead or Alive och Jack And The Beanstalk, snarare än de senare spelen, men ändå.

Vad man än kan säga om den matematiska desginen i NetEnts nyare spel, som har varit av varierande kvalitet, råder det ingen tvekan om att företaget är en utvecklare med massiv kapacitet och potential, kapabla till att producera några av de bästa spelen på marknaden. Det är av den anledningen vi inte kan låta bli att bli exalterade när vi får nys om nya spelsläpp från NetEnt.

wild bazaar
Huvudspelet

Wild Bazaar är en videoslot med 5 hjul, 4 rader, 26 fixerade vinstlinjer med en återbetalningsprocent på 96.15%. Inget som sticker ut så långt. Spelbart på alla enheter från 2 till 4000 kr ligger det någonstans i mitten på volatilitetsskalan. Det är värt att notera att NetEnt gjort något mycket bra här sett ur spelansvarssynpunkt. Vid spel med lägre insatser krävs det två klick på maxinsatsknappen för att den ska aktiveras.

Tar vi en titt på själva designen får vi utan tvekan lite Disney-vibbar här, förmodligen på grund av den tecknade stilen tillsammans med en miljö som drar tankarna till Aladdin. I det här avseendet är det sällan som NetEnt misslyckas. Det pågår en hel del subtila saker i bakgrunden – en fläkt som snurrar, en radio som poppar, och vindpustar som rör sig över spelfönstret. Det är utan tvekan en skön miljö. Som titel till spelet föreslår utspelar sig den här slotten på en marknad någonstans i mellanöstern.

Wild Bazaar symboler

wild bazaar
Symboler

De fyra lågvärdesymbolerna här representeras av diverse krimskrams i form av blå, lila, gröna, och röda pärlor. Vad avser högvärdesymbolerna är upplägget lite ovanligare än vad man kanske är van vid. Det finns 4 premiumsymboler i form av kistor, alla av samma myntvärde. Lyckas du landa 5 på en vinstlinje vinner du 7,5 gånger insatsen. Men det döljer sig mer bakom kistorna.

Wild Bazaar Wild Spins featuren

wild bazaar
Wild respins med staplade och länkade wild-symboler aktiverade

Det finns inga scatter-symboler i det här spelet, och inte heller ett traditionellt free spins-läge. Istället spelar här kistorna en central roll. Landar du 3 kistor på en vinstlinje aktiveras en av följande 4 Wild Spins-spel per spin:

  • Stackaed Wilds – Röd kist-symbol. Med detta läge aktiveras staplade wilds
  • Colossal Wilds – Grön kist-symbol. Alla wilds omvandlas till wild-symboler i storleken 2×2.
  • Linked Wilds – Lila kist-symbol. Wild-symboler längst till vänster och längst ut till höger på samma horisontala linje förvandlar alla symboler, inklusive kist-symboler, mellan sig till wild-symboler.
  • X2 Multiplier Wilds – Blå kist-symbol. Alla vinster som inkluderar åtminstone 1 wild-symbol multipliceras med 2.

Det intressanta här är att det är möjligt att kombinera alla 4 Wild Spins-funktioner i ett enda spin, vilket ökar chanserna markant att landa en fullskärm wilds. Landar du exempelvis 3 blå kistor tillsammans med 4 röda kommer först 3 spins spelas med Stacked Wilds och x2 Multiplier, följt av 1 spin med enbart x2 Multiplier.

Wild Bazaar slutsats

Wild Bazaar är ett spel som har en hel del gemensamt med The Wish Master, en väldigt populär NetEnt-klassiker från 2014. De är bägge slottar med fokus på samlingsbara wild-funktioner möjliga att kombinera. Men det är där likheterna slutar. Wild Bazaar är ingen klon och bör därför bedömas enligt egna meriter.

Tyckte vi om spelet? Ja och nej. Det är uppenbart att Wild Bazaar är ett kommersiellt spel utvecklat för en bredare publik mer än för oss hardcore-spelare. Det kan med andra ord upplevas lite barnsligare och lågvolatilit om man diggar retroslots från Novomatic t ex. Å andra sidan kan man säga samma sak om The Wish Master som visade sig bli en kanonsuccé.

Alla älskar dock wild-symboler och här får du en rejäl dos av dom. Vad vi la märke till däremot, är att det kan vara frustrerande svårt att landa en vinnande kombination av kist-symboler trots att de förefaller finnas i överflöd.  Spelet kan också upplevas som tråkigt emellanåt då huvudspelet saknar både krut och slumpmässigt triggade funktioner. Sedan är det det här med potentialen också.  En fullskärm med wilds ger enbart 195 gånger insatsen utan multiplikatorn, och 390x med, vilket inte är superspännande. Däremot finns det helt klart utrymme för att landa fler än en fullskärm med wilds under en respinsomgång och det kommer nog många tycka är kul.

Du kan se fram emot att spela Wild Bazaar på alla NetEnt-casinon från och med den 24 oktober.