Big Time Gaming släpper Who Wants to Be a Millionaire slot

Gör dig redo för ännu ett högvariansmonster i Big Time Gamings första märkeslicenserade spel – WHO WANTS TO BE A MILLIONAIRE

Som först rapporterat på vår systersajt Bigwinboard.com släpper snart Big Time Gaming ett spel baserat på tv-programmet Who Wants to Be a Millionare (Vem vill bli miljonär?). Programmet startades 1998 i Storbritannien, men ägs numera av Sony och har sedan dess expanderat till en franchise över hela världen. I Sverige sänds programmet på TV4 under namnet Postkodmiljonären. Även om de flesta troligen är bekanta med formatet så kan vi kort berätta att det rör sig om en frågesport med möjlighet att vinna mycket pengar.

En tävlande i taget får chansen att sätta sig i “heta stolen” för att besvara en rad tävlingsfrågor. Spelaren får 4 alternativ och för varje rätt svar samlar spelaren ett kontantpris och rör sig uppåt på stegen innehållandes allt svårare frågor och högre priser. Som hjälp på vägen får spelaren ett set med livlinor, vilket bland annat innebär att denne kan ringa en vän för att be om hjälp att svara rätt på en fråga.

Det finns också säkerhetsnät som innebär att man alltid är garanterad en viss vinstsumma beroende var på stegen man befinner sig. Spelaren kan, om denna så önskar, välja att inte svara på en fråga och ta den aktuella prissumman istället för att riskera trilla ner till en potentiellt lägre garantisumma.

who wants to be a millionaire slot big time gaming
Who Wants to Be a Millionaire tv-studio

Vad kan vi förvänta oss av Who Wants to Be a Millionaire från Big Time Gaming?

Märkeslicenserade (branded) slots förefaller vara extremt populära hos spelutvecklare där Microgaming och NetEnt stått i förgrunden med flera mer eller mindre framgångsrika titlar under åren. Ser man dock till gambling communityt i stort verkar spelarna inte dela entusiasmen. Märkeslicenserade slots är ofta väldigt snyggt designade, men krackelerar inte sällan när man lyfter på skalet. Det är inte orimligt att anta att licenserade spel är dyra, och vem får i sådana fall stå för kostnaden? Spelaren givetvis.

Erfarna spelare som är duktiga på att identifiera dåliga spel och låter sig inte luras av häftig grafik, något som däremot den vanlige spelaren kan ha lättare att falla för vilket givetvis i slutänden gör dessa spel lukrativa för utvecklarna. Med det sagt så finns det en rad exempel på väldigt bra märkeslicenserade spel, i huvudsak från Microgaming – Game of Thrones 243, Terminator II, Jurassic Park, och Playboy är alla mycket bra spel.

Så vad finns det att säga om Big Time Gamings första märkeslicenserade Who Wants to Be a Millionaire slot? Tyvärr för våra läsare får vi inte avslöja några detaljer vilket också är anledningen till varför vi inte publicerat några officiella bilder från spelet. Big Time Gaming, till skillnad från de flesta andra spelutvecklare, har gjort det till en grej att släppa sina spel med casinostreamare som draghjälp. Detta betyder att oberoende nyhetssajter som vår måste vänta tills mer kommersiella krafter fått sin tugga. Vi kan dock lova att vi kommer vara brutalt ärliga i vår recension.

Vi har provspelet Who Wants to Be a Millionaire slot och allt vi kan säga är att spelarna omedelbart kommer kunna identifiera spelet som en typisk Big Time Gaming slot, dvs inga signifikanta ändringar i den karaktäristik som är synonym med företaget. Faktum är att vid en första anblick är det lätt att missta spelet för en annan slot från samma utvecklare, även om det rör sig om två helt olika spel.

who wants to be a millionaire slot big time gaming
Ash Gamings version av Who Wants to Be a Millionaire

Det är inte första gången som detta koncept provas. 2012 släppte en liten studio vid namne Ash Gaming en version med 5 hjul och 50 vinstlinjer, men som aldrig fick något genomslag. Tidigare i år släppte dessutom Red Tiger Gaming slotten Deal or No Deal, även det ett tv-program med liknande format.

Spelet förväntas släppas den 18 november exklusivt på LeoVegas, men redan i oktober kan vi se fram emot en uppvisning av spelet då på G2E Las Vegas-mässan där Big Time Gaming kommer närvara.

Det kliar givetvis i fingrarna och önskar givetvis ge er mer information om Who Wants to Be a Millionaire från Big Time Gaming, men våra händer är för tillfället bundna. Vi kommer att ge våra läsare en djupgående analys av spelet så fort vi får möjlighet till detta.