Vikings Go To Hell (Yggdrasil) Slot Recension

Rate this post

Vikingagänget är tillbaka i sin största strid någonsin, i kampen mot den flammande demonen

 • Över 3000x potential

 • Rage collection, base game demon fights, respins och treasure chests

Vikings Go To Hell - basspelet

[table “22” not found /]

Vikings Go To Hell introduktion

Vikings Go To Hell är en videoslot med 5 hjul, 4 rader and 25 vinstlinjer spelbar på alla dator, mobil och surplatta från 1 kr till 1250 kr.

Spelet inkluderar 4 vikingsymboler och fyra vapensymboler som ger vinst om 3 eller fler landar på en vinstlinje. Det finns även en wild-symbol som ersätter alla andra symboler förutom free spins- och scatter-symbolen. Har du tur kan en skattkista landa på femte hjulet och utdela vinster.

Vikings Go To Hell features

Rage Collection

Spelare kan precis som i föregångaren samla rage points under spelets gång. När en spelare samlat 300 rage points till en viking aktiveras 7 Berzerk Free Spins. Alla nya spelare får i början 150 rage points och dessa poäng sparas mellan spelsessionerna.

Samla Rage Points

 • Varje wild vunnen i strid med en demon, The Lord of Chains eller Lucifix, ger 1 poäng
 • I Berzerk free spins kommer inte den viking som befinner sig i Berzerkläge att ge poäng under rundans gång
 • Skattkistan i basspelet har potential att ge 60 poäng till 1 viking eller 60 poäng till alla 4 vikingar

Demon Fights i basspelet

Om 2 eller fler free spins-symboler landar på hjulen aktiveras demon fight för varje vikingsymbol på spelplanen. Varje gång en viking vinner förvandlas denna till en wildsymbol och 1 rage point tilldelas denna specifika viking.

Respins

Respins (omsnurr) triggas när 2 free spins-symboler landar på hjulen i basspelet. Denna funktion kan ge ytterligare retriggers om 2 eller fler free spins-symboler landar igen. Alla wilds står kvar på hjulen under omsnurret.

Respinfunktionen

Skattkistan

Denna förekommer i både basspelet och free spins-läget enbart på hjul 5. Denna kan dela ut episka och bra vinster enligt följande:

Episka vinster (basspelet)

 • 12 eller 16 free spins
 • 60 rage points till alla 4 vikingar
 • 600 – 1200 coins

Bra vinster (basspelet)

 • 7 free spins
 • 60 rage points till 1 viking
 • 150 – 300 coins

Episka vinster (free spins)

 • 3 extra free spins
 • 1 wild reel

Bra vinster (free spins)

 • 2 extra free spins
 • 2 slumpmässiga wilds
[table “22” not found /]

Vikings Go To Hell free spins

Det finns flera olika typer av free spins-lägen i detta spel:

Level 1 free spins

Detta free spins-läge aktiveras om man landar 3 eller fler scattersymboler, eller tilldelas genom skattkistan. Alla vikingar som landar på spelplanen strider mot en demon och om de vinner fighten förvandlas de till en wild som står kvar genom resten av rundan, samt ger 1 rage point.

The Lord of Chains

The Lord of Chains aktiveras i slutet av varje free spin om åtminstone 1 viking finns på hjulen. Om vikingen får in en träff på lorden dras 1 health bar bort från lorden. Om lorden besegras genom 3 träffar belönas spelaren med Level 2 free spins.

Level 2 free spins

Vid början av level 2 free spins återställas alla sticky wilds från level 1 och spelaren får 7 nya free spins. Om någon viking befinner sig i Berzerk mode fortsätter denna att vara aktiverad. Lucifix aktiveras i slutet av varje free spin om åtminstone 1 viking finns på hjulen. Om vikingen får in en träff på Lucifix belönas spelaren med 2 sticky wilds. Om Lucifix besegras genom 3 träffar belönas spelaren med en 3x multiplier för hela free spins-sessionen och alla vikingar vinner sina fighter för resten av de spins som återstår.

Vikings Go To Hell slutsats

Vikings Go To Hell befinner sig någonstans i mitten av volatilitetsskalan och har en RTP på 96.1%. Som så ofta med Yggdrasil är produktionen av absolut toppklass och dess intro är kanske det bästa vi någonsin sett. Maxpotentialen på 3000x är inte jätteimponerande, men ändå acceptabelt då det inte är ett högvarianssspel.

När vi provade detta spel i början lyckades vi landa en vinst på 800x, men efter det gick det ganska trögt. För att nå dess fulla potential måste spelaren ta sig till level 2 free spins och där besegra demonen som då ger en 3x multiplier för hela rundan.

Det här är en smått rörig slot med många funktioner som i början kan uppfattas som förvirrande. Men underhållningsvärdet är högt, produktionskvalitén fantastisk och den matematiska modellen lirar helt ok. Vi är övertygade om att detta kommer bli den mest spelade Vikings-slotten av alla i Vikings-serien.

Vikings Go To Hell lanseras den 24 maj och kommer finnas tillgängligt på alla Yggdrasil-casinon.

[table “22” not found /]