The Final Countdown (Big Time Gaming) Slot Recension

Danger High Voltage 2: The Final Countdown (Big Time Gaming) – Recension

Senaste vi hörde något från Big Time Gaming var i Januari då Holy Diver rullade ut hos nätcasinona. Med ett betyg på 93% blev Holy Diver den högst betygsatta slotten i vår systersajts historia, men responsen från spelarna var däremot av blandad karaktär. Till en början hyllades spelet för sitt djärva koncept, men med tiden svalnade entusiasmen och många kom senare att beskriva Holy Diver som långtråkigt och segt.

Många gamblers är svårflörtade av naturen, särskilt då vinsterna uteblir. Vi måste dock erkänna att en del av kritiken som avfyrades från våra läsare var befogad. Hur det än är med den saken kommer det alltid råda delade meningar. Vad som är säkert är att Holy Diver blev en succé för Big Time Gaming som genererat bättre premiärsiffror för företaget än spelsläpp som Extra Chilli och Millionaire.

Efter månader av ihållande rykten kring Danger High Voltage 2 bekräftades så slutligen den 29 Januari på Big Time Gamings officiella hemsida ryktena vara sanna. Universellt bejublat och betraktat som ett mästerverk inom spelbranschen är originalet Danger High Voltage ett av få spel från BTG som inte använder sig av Megaways-mekaniken. Det är icke desto mindre ett kraftpaket för det och är känt för att chocka spelare med vinster över 5000 gånger insatsen utan att ens ha triggat bonusen. Med en sådan framgångsrik föregångare finns mycket att leva upp till.

Som titeln föreslår står Europes 80-talshit The Final Countdown för ledmotivet och även om det rör sig om en helt ny slot kommer de flesta spelare känna sig hemma med upplägget som utgörs av 6 hjul, 4 rader och 4096 vinstlinjer. Där upphör däremot likheterna.

I denna sciencefiction-slot levereras underhållningen genom en samling innovativa funktioner. I basspelet kan vid varje enskilt snurr exempelvis Reel Clone-funktionen aktiveras för att synkronisera upp till 4 hjul. Dessa klonade hjul kan även resultera i Clone Wilds med multipliers upp till x256. Precis som tidigare ställs du inför två val när du triggar bonusen. Du kan antingen välja The Countdown där du drar nytta av vandrande multiplier wild-symboler eller Heading for Venus-bonusen med fokus på Reel Clones och en så kallad Velocity Wild.

Estetiskt utspelar sig det hela på en avfyrningsramp med spelfältet inneslutet i en ljusramp som i sin tur är flankerad av en rymdfärja och i bakgrund syns en storstadssilhuett med neonstrålar som skjuter mot skyn. The Final Countdown har en retrofuturistisk känsla över sig som förstärks av titelspåret. Vad avser symboler finner du här i typisk BTG-stil A till 9 kortlekssymboler tillsammans med gröna, blåa och lila rubiner där den lila är av högst värde som ger dig 25 gånger insatsen för 6 längst en hel vinstlinje. 2 specialsymboler förekommer också – den gyllene bonussymbolen och wildsymbolen som i basspelet representeras av en kvinnlig astronaut.

Danger High Voltage 2: The Final Countdown (Big Time Gaming) – Funktioner

the final countdown
Heading for Venus free spins

I The Final Countdown kommer du dra nytta av flera kraftfulla funktioner med kapacitet att trigga massiva vinster flera tusen gånger din insats till och med i basspelet.

Först ut är Reel Clone-funktionen som kan triggas slumpmässigt vid varje snurr. När den aktiveras synkroniseras och klonas upp till 4 hjul mellan hjul 2 och 5, vilket resulterar i identiska symboler. Även scatter-symbolen kan klonas. Om en wild-symbol landar på de klonade hjulen aktiveras Clone Wilds-funktionen. Baserat på antalet klonade hjul kommer wild-symbolen expandera horisontellt och vertikalt, samt i multipliervärde. 2, 3 eller 4 klonade hjul resulterar i x4, x27 eller x256 multiplier wild-symboler.

Den massiva potentialen i basspelet till trots är bonusarna av central betydelse. 3 eller fler scatter-symboler var som helst på hjulen aktiverar free spins-bonusen där du kan välja att spela en av följande två bonusar:

The Countdown (8 free spins) – en 2×2 multiplier wild sveper över spelfältet och byter position vid varje spin. Den verkliga potentialen låser du upp genom att återaktivera bonusen (retrigger) vilket görs genom att landa countdown-scatters. Bonusrundan börjar med en countdown på 10 och för varje scatter-symbol som landar på hjulen reduceras siffran med upp till 3. När countdown-timern når 0 återaktiveras bonusen med ytterligaren spins samtidigt som multiplier wild-symbolen ökar i storlek och multipliervärde upp till maximalt x256.

Heading for Venus (15 free spins) – i denna bonus aktiveras Reel Clone-funktionen vid varje spin. En så kallad Velocity Wild kan också landa på de klonade hjulen med en multiplier som kan nå upp till hela x888.

Danger High Voltage 2: The Final Countdown (Big Time Gaming) – Slutsats

I ett försök att överträffa sig själva har BTG släppt lös alla hämningar vad avser multiplierfunktionerna. Volatiliteten är dessutom av monumentala proportioner och kan enbart beskrivas som en paradox – ena stunden flyter du i viktlöshet och i nästa är det som att sitta på toppen av en raket medan g-krafterna pressar mot ditt bröst. Det explosiva spelupplägget kommer utan tvekan hålla dig på tårna och rent av kanske få dig att kippa efter andan.

Alla faktorer är finjusterade till max här och kommer samman på ett imponerande sätt, från den visuella presentationen och det medryckande titelspåret till den skickligt balanserade matematiska designen. Värt att notera återfinns här även fragment av andra BTG-spel så som de synkroniserade hjulen hämtade direkt från klassikern Queen of Riches.

Medan Holy Diver var lite av ett experiment handlar The Final Countdown mer om att återgå till rötterna. Här levereras en dödlig dos volatilitet med en kolossal maxvinst på 36,000 gånger pengarna. I titelspåret frågar Joey Tempest “Will things ever be the same?” För de som vågar sig ombord på Big Time Gamings rymdfärja finns utan tvekan plats för livsförändrande vinster.

Om du gillar spel från Big Time Gaming, missa då inte Royal Mint Megaways som är en högvolatil slot med flera nyskapande funktioner.