Redaktionens topp 5 favoritbonusar

Vi listade nyligen våra topp 5 favoritspel, men det betyder inte att dessa nödvändigtvis har de mest nervkittlande bonusarna. Här listar vi de 5 spel vi tycker erbjuder mest underhållning under bonusspel.

Det som gör ett spel som Immortal Romance så komplett är att det, utöver en otrolig potential i både basspel och bonus, är välproducerat vad avser musik och presentation. Skaparna har helt enkelt lyckats berätta en historia utifrån i stort sett en enda bild. Men faktum är att det finns relativt trista spel med fantastiska bonusar. Spel man helt enkelt enbart spelar för bonusen och som inte nödvändigtvis därför platsar på vår lista över 5 bästa spel. Här bortser vi från basspel, presentation och allt sådant och fokuserar enbart på bonusen i sig.

Jack And The Beanstalk (NetEnt)

En riktig NetEnt-klassiker som dock inte lyckades ta sig in på vår topplista över bästa spel. För i ärlighetens namn tycker vi basspelet är extremt långtråkigt och besitter i princip ingen potential alls. Det hela känns mest som en enda lång transportsträcka till bonusen och som många av er säkert fått erfara kan det ta väldigt lång tid att trigga denna.

Men bonusen tar med dig in i en helt annan värld, en värld men en enorm potential i jakten på nycklar och expanderande harpor. Vi tycker den här bonusen är riktigt rolig, framför allt eftersom den också har en tendens att hålla på ett tag. Med vandrande jokrar kan 10 initiala spins förvandlas till  det dubbla.

Dead or Alive (NetEnt)

Vi kan inte låta bli att lista Dead or Alive även här. Det här spelet har en så ikonisk bonus att den bara måste komma med. Visst är det frustrerande när man redan efter 3 spins kan konstatera att spelet än en gång kommer att neka dig en wild line, och visst blir man lite tjurig när banditerna samlas på hög på sista hjulet. Men ändå, det faktum att Dead or Alive har en sådan sjuk potential får hjärtfrekvensen att gå upp bara bonusen triggas. Och tro oss, den dagen du får de där förbaskade banditerna i en gyllene betalrad kommer det att kännas som att vakna bredvid en jungfru en vacker sommarmorgon med fåglarna kvittrande utanför.

Book of Ra (Novomatic)

Visst är Novomatics ofta väldigt monotona och även här känns basspelet ofta som en transportsträcka, men känslan av att landa tre böcker är fantastisk och spänningen i vänta på bonussymbol är olidlig. Expanderande symboler, en fantastisk potential och goda chanser till retriggers gör detta till ett väldigt underhållande bonusspel. Skulle du ha turen att landa 5 explorersymboler i bonusen kan du räkna med en vinst på 5000 gånger din insats!

Wishmaster (NetEnt)

Tillhör du de som i princip enbart spelar med bonusar kan detta spel vara out of limits för dig eftersom det går att utnyttja i bonus abuse-syfte. Det här är en bonus som kan vara riktigt galen om du har turen att få ihop en bra kombination av features.  Se själv.

Playboy (Microgaming)

Egentligen en ganska typisk Microgamingbonus som återfinns i flera av deras spel, men faktum är att vi lockas extra mycket till just Playboy efter alla galna Sofia-vinster vi bevittnat. Vi har givetvis inga belägg för det, men det känns nästan som att oddsen att få en fullträff med wilds här är bättre än i både Jurassic Park och Game of Thrones 243.