Phantom of the Opera (Microgaming)

För en tid sedan skrev vi om NetEnts kommande spel Phantom of the Opera och undrade var det hade tagit vägen. Här är kanske förklaringen.

Det har sedan länge varit känt att både NetEnt och Microgaming jobbat på varsitt spel baserat på musikalen Phantom of the Opera. NetEnt verkade ett tag ha kommit längst och vi har till och med fått se den till synes färdiga versionen recenseras på Youtube. Releasen var planerad till någon gång i juni, men sedan dess har vi varken hört eller sett något.

Nu har det också kommit ut video med Microgamings version av spelet och ett avtal med The Really Useful Group innebär att man har fulla rättigheter. Så medan vi kan njuta av Andrew Lloyd Webbers originalmusik i Microgamings version så har NetEnt fått nöja sig med en hemsnickrad orgelversion. Detta kanske säger oss någonting.

Microgaming presenterade sitt spel redan i februari 2017. Fick NetEnt bråttom att skapa en egen version när de fick nys om Microgamings upptåg? Har Microgaming satt stopp för NetEnts release i och med att man slutit ett avtal med Andrew Lloyd Webber? Det förefaller inte helt otroligt att det är så. Det är föga troligt att bägge skulle ha säkrat rättigheterna då sådant brukar ske exklusivt.

Men från vad vi sett och hört verkar det inte vara någon större förlust. Enligt vår åsikt var det inget banbrytande med NetEnts spel som du kan läsa om här.

Microgamings version å andra sidan ser inte så dum ut. Jäkligt snyggt intro som blir extra pampigt med originalmusiken och ett riktigt bra spel faktiskt.

Spelet har en uppsättning av 5 hjul, 3 rader och 243 vinstlinjer. Just 243-linjespelen är något Microgaming har specialiserat sig lite på och något de gör väldigt bra. De har ofta en bra balans mellan spelbarheten i basspelet och bonusen samtidigt som de ofta lyckas implementera intressant slumpmässiga funktioner med riktigt bra potential, vilket man lyckats med även i detta spel.

Features i basspelet

I Phantom of the Opera finns 2 slumpmässiga features i basspelet. Den ena är Letter Bonus-funktionen som triggas när brevsymbolen landar på hjul 5 och kan betala upp till 20x din insats.

Den andra featuren är bra mycket mer intressant – Chandelier Bonusen. Den triggas helt slumpmässigt i basspelet och påminner lite om Wild Desire i Immortal Romance. När denna funktion aktiveras kan den förvandla mellan 2-3 hjul till wilds.

Bonusen

För att trigga bonusen måste du lyckas landa 3 eller fler Phantom-masker någonstans på hjulen. Lyckas du med detta får du i bonusen 3 val:

Music of the Night
Den här bonusen ger 10 free spins med random Phantom-funktioner vid varje spin och kan ge upp till 5 slumpmässigt placerade wildsymboler, upp till 3 wild reels, mellan 2 och 5 extra free spins och en multiplier mellan 2x och 4x.

Masquerade Pick Bonus
Det här är precis som det låter en bonus där du får välja mellan flera symboler som var och en döljer priser. Man kan även vinna möjlighet till fler val.

All I Ask of You Free Spins
10 free spins med dansande wilds. Premiumsymbolerna förvandlas till wilds och dansar ovanför hjulen. De flyttar sig sen till en intilliggande position vid varje spin. Om symbolerna landar på samma position tilldelas du 3x multiplier. Om de landar på samma hjul förvandlas hela hjulet till en wildsymbol och om landar bredvid varandra förvandlas bägge hjulen till wilds. Om de landar diagonalt på intilligande hjul expanderar wildsymbolerna till en 2×2 wild.

Slutsats

Det här är ett medelvariansspel där det händer en hel del och som besitter en stor potential med en maxvinst på över 7733 gånger insatsen (med 4x multipliern). Det här är ärligt talat en av de bättre spelen vi anser att Microgaming släppt på ett tag och vi tror att vi kommer få se många sköna vinster på Phantom of the Opera på Youtube. Det är ännu oklart exakt när spelet släpps, men vi gissar på att en release inte är hyfsat nära förestående.

 

1 Comment

  1. Tack för recensionen. Man får alltså välja själv i bonusen? frågan är då varför man skulle välja en pickingbonus ha ha. men antar att de alla är av olika volatilitet.

Kommentarerna är stängda.