Reptoids (Yggdrasil) Slot Recension

Rate this post

Ödlemännen tar över världen och vandrar bland oss, oupptäckta, i förklädnad

…frågan är om de inte är ute efter din plånbok egentligen. Skämt åsido, alla slots är ju i grunden designade att ta våra pengar men utvecklare som Yggdrasil erbjuder i alla fall god underhållning under tiden det sker. Men utseende är förstås inte allt som gör ett spel framgångsrikt, något både Merkur och Novomatic är bra exempel på. Men låt oss nu se vad Reptoids går för.

Reptoids är en slot med 5 hjul och 20 vinstlinjer och lirar från vänster till höger. Spelet består av 10 symboler som ger vinst om tre eller fler landar på rad. De 6 premiumsymbolerna representeras av Reptoider, som är en typ av utomjordingar i mänsklig förklädnad. Det finns också en Scattersymbol som ger vinst om man landar 2 eller fler.

Konceptet bakom spelet är en blandning av “Men in Black” och “They live” och har en retrolook inspererad av spelmaskiner från 60-talet.

Repto Detector

Det finns en detektorruta som vid varje spin rör sig slumpmässigt över spelfältet. När en premiumsymbol landar i detektorrutan förvandlas denna och övriga symboler av samma värde till wildsymboler. Om Scattersymbolen landar i rutan triggas bonusrundan.

Freespinsläget

Om Scattersymbolen landar i detektorrutan triggas bonusen som ger 7 spins. I bonusen förblir alla de symboler som landar i rutan wilds under resten av freespinsläget. Till vänster på detektorpanelen kan du se hur många premiumsymboler du lyckats omvandla till wilds.

 

Extra Free Spins bonus

För varje 2 premiumsymboler du lyckas omvandla till wilds tilldelas du 2 extra free spins. Man kan totalt få upp till 6 extra free spins under bonusen.

Scattervinster

Om du landar 2 eller fler Scattersymboler i basspelet tilldeles du följande myntpriser:

  • 2 Scatters = 200 mynt
  • 3 Scatters = 2000 mynt
  • 4 Scatters = 20000 mynt
  • 5 Scatters = 100000 mynt

Premiumsymboler

Slutsats

Reptoids är ett medelvariansspel med en rtp på 96.1%. Insatsnivå sträcker sig från 1 sek till 1000 sek.

Det här är ett ganska kul spel med helt ok underhållningsvärde och vi är säkra på att många kommer uppskatta spelet – inte minst för den fantastiska retrolooken. Stilen i sig påminner nästan om något Dreamworks skulle kunna ha baserat en animerad film på.

Spelet är relativt avslappnande att spela men kan samtidigt ge rejäl puls när bonusen triggas i detektorrutan.

Om något negativt ska nämnas så är det kanske att basspelet kanske är lite FÖR avslappnande och det händer egentligen inte så mycket förutom det där detektorfältet som flyger runt på skärmen. Man väntar mest på att bonusen ska landa och det blir lite repetitivt efter ett tag. Det här flyttande fältet kommer mer till sin rätt i bonusen där dess fulla potential kommer till sin rätt.

Reptoids är en fantastiskt snygg produktion, men når inte hela vägen fram för att tävla med klassiska Yggdrasil-spel som Zeppelin, Nirvana och Vikings. Samtidigt är vi inte säkra heller ärligt talat. Detta kan bli en hit or miss.

Reptoids släpps den 23 november och kommer att finnas tillgängligt på nätcasinon som Rizk och Betspin.