Rapunzel’s Tower (Quickspin) Slot Recension

Rate this post

Rapunzel’s Tower var faktiskt ett av Quickspins första spel, men har sedan dess dragits tillbaka. Den 12 december gör denna klassiker comeback med modernare grafik och förbättrad spelupplevelse

Om du någonsin spelat Goldilocks, som även det är en av Quickspins klassiker, så kanske du håller med om att det är ett av speltillverkarens bästa spel. Rapunzel’s Tower är på många sätt en liknande slot men med en egen identitet, något vi ser positivt på. De delar nämligen ett klassiskt sagotema och i bägge spelen måste du låsa upp features för att ta dig till godheterna.

Rapunzel’s Towerär ett 3×5 20-linjespel som vid en första anblick ser väldigt typiskt ut för Quickspin. Bara genom att titta på det vet man ungefär vad som väntar och medan det inte må erbjuda något banbrytande (det är en nyrelease trots allt) är det ändå ganska gullit och lite småkul.

Grundspelet

Om du tittar noga kommer du att lägga märke till att de implementerat några små roliga detaljer i spelet. För att ta ett par exempel – när du landat två scattersymboler och väntar på den tredje sträcker sig Rapunzel förväntansfullt ut från tornet och när du når toppen av tornet…hihi.

Sanningen är att spelet inte har någon vidare potential, men om du varit med ett tag så känner du till att Quickspin är en spelutvecklare som riktat in sig på låg- till medelvariansspel och det finns en marknad för den kategorin med. Dessa spel kan ändå erbjuda puls och spänning för highrollers då det relativt sett är lätt att få in vinster på 50-100 gånger insatsen.

Premiumsymbolerna

Några grundläggande funktioner i spelet…

Wilds stannar tills du vinner

Landa tre eller fler bonuswildsymboler för att initiera denna funktion. Wildsymbolerna kommer att låsa sig i sin position och spelet kommer fortsätta tills du landar en vinnande kombination.

Free Spin Bonus

3 Scattersymboler ger dig 10 Free Spins där prinsens uppdrag är att försöka ta sig högst upp i tornet där Rapunzel väntar. För varje Bonuswildsymbol du landar tar du dig 1 steg närmare. Under klättringens gång tilldelas du även extra free spins när du når dina delmål. Om du lyckas nå toppen kommer spelet fortsätta med en x2 multiplier.

Towerbonusen

RTP & Statistik

Grundspel: 39.35%
Featurespel: 28.39%
Bonus: 28.51%
Totalt: 96.25%

Maxvinst observerat över 1 miljard spins: 1619
Sannolikheten att vinna 100x insatsen: 1 på 1362

Big Win (bet multiplier 15+) 1 på 71
Super Win (bet multiplier 40+) 1 på 202
Mega Win (bet multiplier 70+) 1 på 598
Epic Win (bet multiplier 100+) 1 på 1251

Slutsats

Kommer detta bli årets spel? Nej. Är det ett dåligt spel? Absolut inte. Inte alla gillar lågvariansspel, men inte alla diggar högvariansspel heller. Vi tycker det är bra att det finns något för alla och Quickspin är extremt bra på det de gör.

Rapunzel’s Tower är oerhört snyggt att titta på och lirar som en dröm. Även om du inte är ett fan av den här typen av spel tror vi ändå de flesta kan uppskatta det då och då för att kanske jobba på omsättningskraven lite eller prova några big bets. Vem vet, du kanske blir överraskad!