Pied Piper (Quickspin) Slot Recension

Rate this post

Det verkar som Quickspin senaste tiden fokuserat på spel med Wild symbolen i handlingarnas centrum och sanningen är att de gör det väldigt bra!

Det började mer eller mindre med Sakura, som visade sig bli en stor framgång för Quickspin och i dag kanske anses vara en av Quickspin’s bästa. Sakura är inte bara en fantastiskt vacker slot att se och spela på, men de massiva wildpelarna får verkligen blodet att rusa.

[table “22” not found /]

Temat

Allt vi känt till om detta spel fram tills i dag var titeln, som ändrades från Walking Piper någon gång under utvecklingen. Inte helt ovanligt för Quickspin är även detta spel baserat på en klassisk saga, i det här fallet Råttfångaren i Hameln, en tysk medeltida sägen och folksaga som utspelar sig 1284 i staden Hamlen. En man som påstår sig vara råttfångare erbjuder ortsbefolkningen sina tjänster. Råttfångaren tar fram sin flöjt och lurar med sitt flöjtspel ner råttorna i floden Weser, där alla råttorna dör. Han vägras dock betalning, och han lämnar staden full av vrede. Flera dagar senare, den 26 juni, återvänder han. Medan ortsbefolkningen är i kyrkan spelar han åter på sin flöjt och lurar med sig stadens barn in i en grotta utanför staden, där de försvinner.

Spelet

Pied Piper är en slot med 5 hjul, 4 rader och 40 spellinjer. Det finns 5 premiumsymboler, varav den mest värdefulla ger 10 gånger insatsen för 5 på en vinstlinje. De 5 lägre symbolerna utgörs av typiska A, K, Q, J och 10. Det finns även en Wildsymbol som ersätter alla andra symboler utom Bonussymbolen.

Premiumsymbolerna

Piper Wild-Symbolen

Piper Wild-symbolen är en vandrande wildsymbol som täcker ett helt hjul. Dess funktion påminner till viss del om wildsymbolen i Jack and the Beanstalk från NetEnt. Piper Wild-symbolen existerar enbart på hjul 3, 4 och 5 och återfinns i både basspelet och bonusen.

Piper Respins

Piper Respins triggas då den Piper Wild-symbol landar och täcker hela hjulet antingen i basspelet eller bonusen. När denna funktion är aktiverad flyttar sig Piper wild-symbolen och alla övriga wilds ett steg åt vänster för varje spin tills Piper är utom synhåll.

Piper wild

Mystery Retrigger

Det finns möjlighet till en slumpmässig retrigger vid sista snurret under Piper Respins-funktionen. Piper kommer då att starta från sista hjulet och tilldela ytterligare 5 spin.

Freespins

Bonusen triggas genom att landa 3 bonussymboler på hjul 2, 3 och 4, vilket ger 10 freespins. Under bonusen är man garanterad 1 till 6 mus-wild-symboler som läggs till slumpmässigt vid varje spin. Tillsammans med chans att trigga Piper wild-symbolen är detta upplagt för möjlighet till riktiga dängare.

Statistik

Spelet är en medelvariansslot med en rtp på 96.32%. 27.27% av rtp:n är allokerad till bonusen, 30.38% till Piper Respins och 38.67% till basspelet. Detta sammantaget gör spelet till en hyfsad slot att omsätta med, även om det finns långt bättre alternativ. Insatsnivån sträcker sig från 2 kr till 1000 kr och chansen att vinna 100 gånger insatsen är 1 på 1302 spins.

Slutsats

Quickspin är som ett fint vin, blir bara bättre och bättre med åren. Det skulle dock vara väldigt intressant att se Quickspin försöka sig på ett mer högvolatilt spel någon gång. Vi är övertygade om att de skulle kunna göra det riktigt bra, om inte bättre än de flesta andra spelutvecklare. Vill du spela ett Quickspinspel med lite mer potential kan vi för övrigt rekommendera Razortooth.

Hur som helst är Quickspin inne på en spännande bana med sina wild-symbol-experiment, något de verkar bli bättre och bättre på för varje spelrelease. Spelen i sig är alltid av hög kvalitet, och både grafik och ljud är toppen, kanske bäst i hela spelbranschen tillsammans med Yggdrasils produktioner.

Quickspin tillverkar spel som passar alla, vare sig man är en lowroller eller highroller. Pied Piper förefaller vara något högre upp på variansindex än genomsnittet av deras spel och vi tror att det kan komma att fungera väl även bland casinostreamarna.

Det var faktiskt inte mycket vi inte tyckte om med detta spel och det var riktigt underhållande att spela. Om vi ska säga något negativt så är det att vi nog gärna hade velat se lite högre vinstpotential och lite högre värde hos premiumsymbolerna, men samtidigt måste man ju ta detta för vad det är, dvs en medelvariansslot.

[table “22” not found /]

Pied Piper släpps den 9 januari, 2018 och kommer att finnas tillgängligt på Casilando, Highroller and LeoVegas.

 

1 Comment

  1. Kan man bara få en sån där vandrande wild gubbe? Vore ju rätt coolt om man kunde få över hela spelytan

Kommentarerna är stängda.