Gem Rocks (Yggdrasil) Slot Recension

Rate this post

Som av en ren slump (?) släpper båda de svenska spelutvecklarna Netent och Yggdrasil varsitt spel med fallande symboler, på exakt samma datum! Vi har haft möjlighet att testa bägge innan lansering.

Gem Rocks är nästa spel på kö att lanseras sedan Yggdrasil släppte Reptoids den 12 februari. Reptoids såg hyfsat lovande ut, med bra grafik och helt ok potential. Men spelet verkar snabbt ha fallit i glömska och storvinstbilderna i social medier har varit få, vilket indikerar att intresset var svalt, eller att det helt enkelt är alldeles för svårt att vinna.

Introduktion

Gem Rocks är ett spel med fallande symboler, precis som du kanske känner igen från klassikerna Gonzo’s Quest (NetEnt). Spelet har hela 4096 vinstlinjer, 6 kolumner och 4 rader, vilket i teorin borde innebär ett fyrverkeri av vinster…ehm.

Vinster betalas genom att landa 3 eller fler likadana symboler på varandra följande kolumner med start från vänster. Återbetalningsprocenten för detta spel (RTP) ligger på 96.2%.

Gem Rocks Funktionen

gem rocks

Vid varje vinnande kombination försvinner de vinnande symbolerna och ersätts av nya symboler, vilka i sin tur förhoppningsvis bildar nya vinnande kombinationer. Till vänster om spelplanen finns en mätare (Gem Rock-mätaren), som lyser upp en nivå för varje vinst.

Det finns totalt 3 steg i mätaren där det första steget består av 2 nivåer, andra steget 3 nivåer och tredje steget 4 nivåer. För varje nivå som låses upp aktiveras Monster Rock som visar sig för att täcka ett område i rektangulär formation och tilldela en garanterad vinst.

  • 2 på varandra följande vinster ger en 2×2 Monster Rock
  • 5 på varandra följande vinster ger en 3×3 Monster Rock
  • 9 på varandra följande vinster ger en 4×4 Monster Rock

Symboler

Spelet innehåller inga wildsymboler, vilket är lite ovanligt. Det finns inte heller några scatter- eller bonussymboler, vilket innebär att spelet har en tendens att bli händelselöst. Det finns totalt 8 symboler, varav endast en av symbolerna sticker ut som en premiumsymbol – stjärnsymbolen.

gem rocks

Slutsats

Gem Rocks har en helt ok potential med möjlighet att betala vinster på 4354x eller mer. Men ärligt talat krävs det mer än en ok potential för att imponera på oss och spelet kändes mest som en kaskad av döda spins, trots tusentals vinstlinjer. Man kan helt enkelt inte låta bli att uppleva ett spel som riggat när man alltid verkar vara en symbol ifrån en vinnande kombination, och detta på ett spel med en ovanligt stor spelplan, 4096 vinstlinjer och ett begränsat antal symboler. Vi anser helt enkelt att Yggdrasil bör ha filat lite mer på spelmekaniken här.

Avsaknaden av wildsymboler, bonusar och random features, gör att spelet känns lite långtråkigt och att se sina pengar sina blir snabbt smärtsamt. Givetvis kan vi ha råkat ut för en ovanligt kall spelrunda och vilket spel som helst är bra när man vinner, men vi upplever att ett spel som detta gör spelarna väldigt medvetna om sina förluster då det kan upplevas som att man inte får så mycket spelglädje tillbaka.

[table “22” not found /]

Gem Rocks lanseras den 22 februari, 2018 och kommer att finnas tillgängligt på alla Yggdrasil casinon så som Highroller, Joreels and Nightrush.