Blood Eternal (Betsoft) Slot Recension

Rate this post

Visst vore det kul med en uppföljare till Immortal Romance med ännu bättre soundtrack, nya karaktärer och kittlande features. När vi först såg promotionbilderna till Betsofts kommande spel Blood Eternal kunde vi inte låta bli att tänka i de banorna.

Vi hade tänkt inleda den här recensionen med en smart kommentar i stil med “här har ni något att sätta tänderna i”, men vi tänker inte sjunka så lågt. Faktum är att det här spelet förtjänar mer respekt än så. Det var inte tänk att vi skulle recensera ett Betsoftspel egentligen. De flesta vill läsa om kommande titlar från de stora grabbarna och Betsoft spelar inte riktigt i den ligan ännu, men dess slående likheter med Immortal Romance lockade in oss och vi blev helt enkelt bitna (ok, vi sjönk så lågt ändå).

Vi tänkte först att ok antingen är det här en billig kopia eller något helt annat. Det visar sig vara någonting mittemellan. Det är definitivt inte en utmanare till Immortal Romance, och det var kanske aldrig tanken, men man kan bara inte låta bli att jämföra när man ser ett spel med fladdermöss, vampyrer och faktiskt – ett helt ok soundtrack.

Men Betsoft har gått sin egen väg ändå. Här finns inga random features i basspelet eller karaktärer med coola namn (inga namn alls faktiskt). Men åtminstone en mindre smickrande sak har de gemensamt – en jäkla massa bonusteasing. Det är snäppet värre här eftersom förloppet är alldeles för långdraget här. Det känns som man får vänta i evigheter (vi gjorde det igen) på att hjulen ska sluta snurra och avslöja utfallet när man är en träff ifrån bonus.

Spelplan och symboler

Blood Eternal består av 6 hjul, 3 rader, 30 vinstlinjer och betalar från bägge håll. Vi ska inte gå igenom symbolerna i detalj eftersom de inte direkt sticker ut på något sätt, men det kan vara värt att nämna att det finns 6 premiumsymboler med wildsymbolen inräknat och 4 lågvärdesymboler som utgörs av bokstäverna A, K, Q och J. Wildsymbolen i sig har inget jättevärde och 6 i vinstlinje betalar enbart 25x. Det som är intressant är istället den så kallade Double Bat-featuren.

Det finns fladdermössymboler och dubbla fladdermössymboler. Dubbelsymbolen räknas som 2 fladdermössymboler på en rutan, vilket i praktiken innebär att man kan trigga hela 12 fladdermussymboler på en vinstlinje. Lyckas du med denna bedrift belönas du med en vinst på 333 gånger insatsen.

Free Spins

Vampire free spins triggas genom att landa en vampyr och människa bredvid varandra vilket ger 8 free spins. Som vi nämnde tidigare har Betsoft dragit ut på förloppet lite för mycket och det blir lätt tjatigt när man får flera bonusretningar i rad. Men bonusen i det här spelet är riktigt bra och har en grym potential på hela 6437 gånger insatsen om vi räknat rätt! Förutom jäkligt bra musik, särskilt när man får en storvinst, så händer det en hel del grejer i bonusen.

Exempelvis stannar scattersymbolerna som sticky wilds i bonusen och lyckas du få en re-trigger genom att landa ännu ett vampyr- och människopar så stannar även dessa och du tilldelas ytterligare 8 free spins. Varje par generera dessutom mellan 1-4 wilds vid varje enskilt snurr (dessa är däremot inte sticky).

Slutsats

Eternal Blood är snyggt och har helt klart potential. Rtp:n är tyvärr i den lite lägre regionen och ligger på 95.03%. Vi tror definitivt att detta är ett spel som kan ge Betsoft något av ett genombrott, men det återstår att se. Vi ger Betsoft A för effort och ser gärna att de fortsätter den här vägen.

Spelet finns tillgängligt på Rizk, Betspin och Vera & John från och med 18 september. Fram med vitlöken!