NetEnt introducerar MAX – nytt volatilitetskoncept

NetEnt har slutligen tagit till sig av kritiken och introducerar MAX, ett alternativ för erfarna spelare

NetEnt har under en längre tid fått ta emot en hel del kritik från spelare avseende den låga potentialen och, i vissa fall, rent av usla avkastningen i flera av deras senare spelsläpp. Företaget har nu valt att äntligen ta till sig av kritiken och introducerar nu ett helt nytt koncept de kallar MAX.

MAX är i huvudsak ett tillägg utvecklat att möta kraven på ökad potential och volatilitet, från framför allt mer erfarna spelare vars inställning till slots har mer med gambling att göra än underhållning.

Framöver kommer därför utvalda spel från NetEnt att lanseras i två olika versioner – en vanlig, och en MAX högvariansversion. Återbetalningsprocent och mekanik kommer förbli densamma för bägge versioner med variansen som enda skillnad i syfte att locka de mer äventyrliga.

I vår senaste recension av kommande BerryBurst uttryckte vi återigen vår besvikelse över den låga potentialen för ett spel som hade kunnat bli den ultimata uppföljaren till Starburst:

Med ordet “burst” i titeln förstod vi redan att vi inte skulle serveras en skål megapotential. BerryBurst har en maxutdelning på 1868x, en stor förbättring jämfört med Starburst, men inte tillräckligt för att imponera på oss.

Som det sig vill blir nu BerryBurst det första spelet att lanseras med MAX-konceptet och kommer att ha en maxvinstpotential på upp till 6000x! Detta är utan tvekan en välkommen lösning på ett problem NetEnt dragits med allt för länge nu, även om vi ändå är av åsikten att det hade räckt med en aktiveringsknapp i själva spelet snarare än att lansera två olika versioner. Å andra sidan tillåter NetEnts lösning nätcasinona att själva välja vilken version de önskar erbjuda.

Både BerryBurst och BerryBurst MAX kommer att lanseras den 23 augusti, något som vi nu ser fram emot med något större entusiasm.