King Kong Fury lanseras av NextGen 21 Mars

Spelutvecklaren NextGen köptes nyligen av Scientific Gaming (SG, Bally, WMS), vilket gör oss särskilt nyfikna på dess kommande titel King Kong Fury

  • Baserad på 2017 års storfilm Kong: Skull Island

  • Enorm potential och 2 olika slumpmässiga features som kan ge upp till 15 symboler respektive 12 wilds

King Kong Fury är ett spel producerat av NextGen Gaming, numera ägt av jätten SG Interactive som har titlar som Raging Rhino och Montezuma i sin katalog.

Spelet är består av 5 hjul och 50 vinstlinjer, med en minsta insats på 2.50 kr upp till 5000 kr. Spelet har flera funktioner att bjuda på – två slumpmässiga features (random features), King of Skull Island Free Spins, och Raging Re-Spins.

Den högst värderade symbolen är Tyrannosaurus Rex och ger 10 gånger insatsen för 5 på en vinstlinje. Kong själv har fått äran att representera Wild-symbolen och förekommer enbart i de tre mittenhjulen.

Det finns en galen potential i detta spel, vilket vi återkommer till senare.

Funktioner (Features)

Lightning Reel-funktionen

Lightning Reel är en funktion som när som helst kan triggas slumpmässigti både huvudspelet och i bonusen. När detta sker, tilldelas spelaren en av premiumsymbolerna, varvid upp till 15 stycken placeras ut slumpmässigt på hjulen, något som kan resultera i storvinster.

Kong’s Call-funktionen

Lyssna efter Native’s Chant (urinvånarnas sång). När du hör denna betyder det att Kong är kallad och kan ge dig upp till 12 wild-symboler. Detta är en slumpmässig funktion som kan ge enorma vinster.

King of Skull Island Free Spins

Bonusen triggas genom att landa bonus-symbolen på hjul 1 och 5 samtidigt. Spelaren får därefter möjlighet att snurra på hjul för att avslöja hur många free spins man får med sig i bonusen. Varje hjul kan tilldela spelaren mellan 3 till 10 spins, som sedan multipliceras och räknas samman. Minsta möjliga antal spins är 9 (3×3) och maximalt antal spins man kan få med sig i bonusen är 100 (10×10).

Det är även möjligt att trigga ännu fler free spins i bonusen och det finns ingen övre gräns för hur många spins man kan återaktivera.

Raging Re-Spins

Den här funktionen återfinns enbart i bonusläget. Om spelaren lyckas landa ett helt hjul med wilds kommer detta att bestå (sticky) under det då aktiverade omsnurret. Om fler wild-hjul landar, tilldelas spelaren ännu fler omsnurr. Potentiellt finns här möjlighet till en full skärm med wilds.

Under Raging Re-Spins kan både Lightning Reels- och Kong’s Call-funktionerna aktiveras.

Slutsats

Vi har tyvärr inte haft möjlighet att provspela King Kong Fury ännu och vi jagar NextGen Gaming med ljus och lykta. Från det vi läst oss till ser det dock mycket lovande ut! Potentialen är enorm, med en maxinst på 12,500 gånger insatsen per spin! Vad som är extra fascinerande är att maxvinsten är möjlig att uppnå i både huvudspelet och bonusen.

King Kong Fury är ett medel- till högvariansspel och lanseras den 21 mars. Spelet kommer att finnas tillgängligt på alla NextGen-casinon så som LeoVegas, Guts, Casumo och Lapalingo.