Holy Diver (Big Time Gaming) Slot Recension

HOLY DIVER – ett medeltida hårdrocksäventyr på ett sätt du aldrig förr skådat i en slot

  • Upp till 586,971 MegaWays i bonusen

  • Helt ny spelmekanik med Reel Adventure™

Holy Diver Big Time Gaming introduktion

Holy Diver är inte bara en superhit av Heavy Metal-bandet Dio, det är även det mest ambitiösa spelet som utvecklaren Big Time Gaming någonsin vågat sig på. För första gången får vi här uppleva ett nytt koncept som man valt att kalla Reel Adventure, vilket är en minst sagt innovativt idé som erbjuder en unik spelupplevelse. Här kan man trigga upp till 586-tusen vinstlinjer i bonusen med potential till kolossala vinster.

Holy Diver beskrivs kanske bäst som ett medeltida äventyrsspel med tv-spelsliknande animationer med olika spelnivåer. Visuellt är det en blinkning till Dragon Born, ett klassiskt spel från Big Time Gaming från 2016, vilket kommer få spelare bekanta med spelet att känna sig som hemma i temat. Vad avser volatilitet är det inte i närheten så brutalt som tidigare titlar och du kan därmed se fram emot ett mer omsättningsvändligt spel i likhet med Bonanza.

Men det är Reel Adventure-mekaniken som ger spelet dess verkligt unika struktur där spelarna erbjuds möjlighet att uppgradera spelets nivå och volatilitet. Under spelfältet, som består av 6 hjul med upp till 7 symboler var, syns ett separat spelfält där en animerad riddare rör sig framåt längst sin väg. När han når en kista, vilket sker någonstans mellan 1 till 5 spins, sparkar han upp den för att avslöja 1 av 4 funktioner:

  • Standard Symbol Bonus –En av lågvärdesymbolerna väljs slumpmässigt att omvandlas till wilds.
  • Sword Bonus – I sann Danger! High Voltage-anda, tilldelas du upp till 3 helstaplade wildsymboler med multipliers upp till x7.
  • Fireball Bonus –Upp till 4 wild-symboler placers ut på separata hjul.
  • Gem Symbol Bonus* – Ger dig 1 eller flera rubin-symboler som sparas och fungerar som wilds. Dessa wilds kan uppgraderas till x2 eller x3 multipliers när du levlar upp.

Holy Diver Big Time Gaming symboler & vinsttabell

För att få en uppfattning och överblick avseende spelets volatilitet och potential gjorde vi en snabb jämförelse med Bonanzas vinsttabell och kom då fram till slutsatsen att symbolerna inte är i närheten av samma värde här. På spelfältet hittar du lågvärdesymbolerna A, K, Q, J, 10 och 9, samt 4 rubiner i olika färger varav den lila är av högst värde och ger dig 15 gånger insatsen för 6 i rad (50x i Bonanza).

Shield of Fortune

Holy Diver inkluderar inte en traditionell scatter-symbol. Istället måste spelarna samla de rubiner som döljer sig i kistorna längst riddarens väg. Det krävs 4, en av varje färg, för att trigga bonusen och det är fullt möjligt att tilldelas alla 4 i en och samma kista. Men det hela kommer med en liten twist som ger spelet en intressant udd. Du erbjuds nu en möjlighet att antingen spela bonusen på den nivå du befinner dig eller att uppgradera till nästa nivå och hoppas på att återigen trigga en bonus.

Du kan som högst levla upp till nivå 3, men om du byter insatsnivå måste du börja om från nvå 1 vilket även sker efter en spelad bonus. I princip innebär denna nivåfunktion i spelet att du som spelare kan välja volatilitet. Ju högre nivå, desto högre volatilitet.

Holy Diver free spins

Väljer du att spela bonusen startar du med 10 free spins. Det första man som spelare kanske lägger märke till är låten som spelas – Heavy Metal-hitten Holy Diver! Här ska du hålla utkik efter rubiner som landar på hjul 2 till 5 då dessa omvandlas till wild-symboler med multipliers baserade på den nivå du befinner dig på. Vid level 2 och 3 omvandlas dessa till x2 respektive x3 multiplier wilds.

Den heroiska riddaren är med dig även här och det är rätt ballt att se han flyga fram medan Holy Diver rockar loss i bakgrunden. Istället för att sparka upp kistor ger han sig här an mystiska figurer som står i hans väg. När de besegras lämnar de antingen tomhänt eller en diamant. De första 4 diamanterna ger dig +1 spin var, medan den 5:e belönar dig med en re-trigger på 8 spins. I och med varje re-trigger utökas även vinstlinjerna upp till ett maximalt antal av 586-tusen. Det är en genial design som innebär att du under hela bonusens gång har en möjlighet att trigga en re-trigger och på så sätt håller dig på tårna.

Holy Diver Big Time Gaming slutsats

Holy Diver levererar utan tvekan en unik och innovativ spelupplevelse och vi är imponerade av att se Big Time Gaming ta sig ut ur sin comfort zone för att prova något helt nytt. Det är även uppfriskande att se utvecklaren erbjuda ett spel med en inte så aggressiv volatilitet som vi såg i den tidigare releasen Who Wants to Be a Millionaire. Vi måste även erkänna att vi kände oss lättade över att slippa både möjligheten att köpa sig in i free spins-spelet och valet att gambla bonusen (som i exempelvis Extra Chili), även om möjligheten att skippa bonusen i syfte att levla upp i sig kan anses vara en form av gamble. Hur som helst är vi av åsikten att detta upplevs som mer rättvist då det åtminstone ger dig något av värde jämför med en misslyckad bonusgambling som inte ger dig något alls.

Det här är ett välbalanserat omsättningsvänligt spel med utmärkt potential. Reel Adventure-mekaniken, vilket mycket väl kan komma att bli Big Time Gamings nästa stora export efter MegaWays, är ett intressant koncept som erbjuder en hel del action som kommer att hålla de allra flesta spelare underhållna.

Besök Bigwinboard.com för den engelska recensionen av Holy Diver.