Förhandstitt: Planet of the Apes (NetEnt)

Swegamblers har som en av få sajter fått möjligheten att provspela NetEnts efterlängtade spel Planet of the Apes innan release.

Den här gången har NetEnt verkligen säkrat rättigheterna och med 20th Century Fox i ryggen lanserar man den 23 oktober spelet Planet of the Apes. Hur ser det ut? Vad tycker vi om spelet? Påverkar licenskostnaden spelets rtp? Låt oss ta en titt.

Spelet är baserat på filmerna Rise of the Planet of the Apes och Dawn of the Planet of the Apes och tar spelaren på en resa mellan två olika faser i Ceasars liv – aparméns ledare.

Spelplanen är uppdelad i två delar – Rise och Dawn, bägge bestående av en uppsättning med 5 hjul, 3 rader och 20 linjer. Spelet innehåller features som Rise and Dawn Free Spins, bonussymboler, scattersymboler, ersättande jokrar, travade wilds (stacked), Rise and Dawn bonus och en så kallad Dual Feature (vi kommer till det nedan).

Vi en första titt, påminner det ändå inte lite om Microgamings Jurassic Park-spel?

De olika funktionerna

Planet of the Apes Dual Feature

Denna funktion kan aktiveras slumpmässigt och om så sker väljs en symbol ut för varje spelsida (samma symbol kan inte väljas för bägge sidor och ej heller wilds och scattersymbolen). Hjulen kommer nu enbart att bestå av dessa symboler tillsammans med tomma områden. Om symbolen landar på rätt sida stannar den där, om den landar på motsatt sida överförs symbolen till rätt sida i motsvarande position. Låter det rörigt? Det är inte så konstigt som det låter faktiskt.

Som ni säkert kan gissa fortsätter funktionen så här tills inga symboler landar. Lite som Sticky re-spins i Aloha! (ugh).

Planet of the Apes Bonus Features

De bägge spelsidorna har sina egna funktioner (features) i basspelet och även freespinsspel med en egen twist.

Rise-sidan:

  • Bonus: myntvinster som tilldelas vid varje vald symbol föreställandes en människa eller apa.
  • Free Spins: här är endast Rise-sidan aktiverad och alla wildsymboler som landar på spelplanen samlas i en wildmätare på skärmen. Vid sista snurret, efter att hjulen stannat, men före vinsten är tilldelad, utplaceras alla wilds slumpmässigt på spelplanen varvid vinsten därefter visas på skärmen. Definitivt en “heart stopper”.

Dawn-sidan:

  • Bonus: här förvandlas människo- och apsymboler till samma symbol.
  • Free Spins: här är endast Dawn-sidan aktiverad och utmaningen är att samla 3 typer av symboler som kan aktivera motsvarande funktion: multiplier, extra wild och extra Free Spins. När en sådan symbol landar fylls mätaren med 1 enhet. När mätaren är full (krävs 3 träffar) aktiveras motsvarande funktion. Extra Free Spins-funktionen ger 3 extra spinn för varje gång mätaren fylls. Multiplier funktionen kan fyllas på till max x5 och när extra wildsmätaren är fylld förvandlas en av människosymbolerna till en extra wildsymbol.

Slutsats

Planet of the Apes varvas med klipp från filmerna och ser riktigt snyggt ut. Trots eventuella licenskostnader ligger spelet på en hyfsat generös rtp på 96.33%. Maxvinsten i detta spel ligger på 3000x, vilket är möjligt i Dawn Free Spins, och har således potential till riktigt sköna vinster.

I ärlighetens namn kan vi inte göra någon mer detaljerad bedömning eller betygsätta spelet då vi enbart spelet ett begränsat antal spinn. Under vår korta speltid (ca 500 spinn) lyckades vi inte trigga alla funktioner.

Spelet släpps som sagt 23 oktober och kommer finnas tillgängligt på alla de stora casinona som Rizk, Videoslots, LeoVegas och Casumo.