Förhandstitt: Halloween (Microgaming)

Michael Myers är tillbaka för att sätta skräck i dig…eller kanske din plånbok den här gången

Det var 1978 som filmen Halloween släpptes med Jamie Lee Curtis i huvudrollen. Filmen är i dag en riktig horrorklassiker och Microgaming har alltså säkrat rättigheterna för att släppa detta blodindränkta spel.

Dessvärre finns det inte så mycket information ännu annat än promovideon som laddades upp av Microgaming för ett par dagar sedan. Vi känner varken till spelets rtp eller releasedatum, men det är alltid kul att spekulera lite.

Microgaming förefaller att släppa spel med två olika kontrollpaneler, har ni lagt märke till detta? Vi kanske är helt ute och cyklar, men vi har fått uppfattningen att denna kontrollpanel är avsedd för spel av medelvarianstyp, dvs spel med lägre storvinstpotential.

Det är dock svårt att bekräfta avseende detta spel då vi saknar information om maxvinst, men av det vi sett i videon framgår inga monstervinster. Det vi vet är att spelplanen består av 5 hjul, 3 rader och 50 linjer. Vi kan även se att 3 hjul förefaller vara synkroniserade vid varje spinn i basspelet.

Det framgår inte riktigt om det finns separata bonussymboler och scattersymboler, men det intryck vi fått är att det här spelet är lite som Microgamings “Tarzan”. Man triggar bonusen genom att landa 3 bonussymboler som då tar en till ett bonushjul med garanterade vinster, antingen genom multipliervinst eller genom att i hjulet trigga freespins.

Gissningsvis är det freespinsläget man vill trigga då multipliervinsterna inte ser ut att gå högre än 10x. Det brukar åtminstone vara så i de flesta spel från Microgaming med den här typen av funktion och vi har ingen anledning att tro annorlunda här.

I freespinsläget ser stackade symboler med synkroniserade hjul ut att vara grejen. Förmodligen har de olika karaktärerna också olika vinstvärde.

Officiell promotionvideo

Slutsats

Av det lilla vi sett är det svårt att dra några direkta slutsatser, men inget talar för att det här är något revolutionerande spel och inget av det vi sett ger  wow-känsla. Grafiken är snygg och originalmusiken är lite kul och ger definitivt horrorkänsla. Om vi får gissa kommer rtp landa någonstans runt 95-96% och en maxvinst på runt 800-1000x. De flesta releaser från Microgaming är tyvärr ganska förutsägbara nu för tiden.

Vi lovar att återkomma om något nytt framkommer så håll koll på artikeln som kan komma att uppdateras.