Exklusiv statistik från Slot Tracker: Bonanza och Cazino Zeppelin

Våra vänner på Innovative Game Solutions har gett oss exklusiv tillgång till statistik samlad av deras revolutionerande program Slot Tracker. Låt oss se vad den har att säga!

För er som ännu inte vet vad Slot Tracker är, här följer en snabb presentation. Slot Tracker är ett insticksprogram till Chrome (en Firefox-version är under utveckling) som samlar all din speldata i bakgrunden, och då menar vi verkligen ALL speldata. Programmet missar inte ett spin, inte en krona satsad och känner i stort sett alla spel och alla nätcasinon. Den kalkylerar till och med din sessions-ftp! Det är ett exemplariskt och mycket effektivt sätt att få en överblick över sina eskapader.

Men programmets största styrka är kanske det faktum att det samlar data från ALLA spelare anslutna till dess databas. På så vis får vi väldigt ärlig bild över spelens sanna karaktär och vi kan själva jämföra den av programmet kalkylerade ftp:n med de siffror speltillverkarna angivit.

Gänget bakom Slot Tracker har varit vänliga nog att dela med sig lite data exklusivt till oss och när vi blev tillfrågade vilka spel vi ville kika närmare på valde vi Bonanza och Cazino Zeppelin. Bonanza för att det kanske är DET populäraste spelet bland slotentusiaster just nu och sedan en tid tillbaka, och Cazino Zeppelin för att den förbannade jäkeln har vägrat ge undertecknad en wild line under en period där minst 5 sådana trillat in på Dead or Alive.

Låt oss kika på vad statistiken säger:

Det övre skiktet i vitt är spelarens egna statistik. Vi noterar 777 spins och en ganska usel rtp i röda siffror. Den här spelaren har ungefär lika mycket otur som undertecknad på det här spelet. Det nedre fältet i gult är alltså “community stats”, dvs samlad data från alla spelare anslutna till Slot Tracker.

Yggdrasil som utvecklat Cazino Zeppelin uppger att spelet har en rtp på 96% och vi kan se att man efter 73,459 samlade spins är i krokarna i alla fall. Det krävs dock bra mycket fler spins för att komma verkligt nära den teoretiska rtp:n.

SRP för den som undrar står för Statistical Return Percentage och är ett alternativt sätt att räkna på rtp:n genom att likställa alla insatser. Enligt den här modellen kommer man fram till en rättvisare rtp eftersom rtp:n kan bli väldigt ojämn jämfört mellan någon som spelar med 1 krona som insats och någon som satsar 100 kr per snurr. Slot Tracker bortser såldes från insatsen i sig och räknar ut statistiken baserat på enskilda spin enligt en specifik matematisk modell. Invecklade grejer detta för oss som har svårt att ens förstå hur man räknar ut myntvärde.

Lite förvånansvärt kanske är att högsta vinsten man lyckats tracka är 1443x. Det här är ändå ett högvolatilt spel med potential till bra mycket högre vinster än så. Men igen, relativt få samlade spins än så länge. Notera även omsättningsskalan (wager rating) som säger att spelet har en dålig omsättningspotential. Det finns även en “Volatility index”. Ju högre siffra, desto mer volatilt är spelet. Är du inte helt hemma med dessa begrepp rekommenderar vi dig att läsa vår nybörjarguide.

Låt oss gå vidare till Bonanza.

Det här spelet har som ni kan se spelats väldigt mycket mer än Cazino Zeppelin. Över 700,000 spins ger helt klart en bättre bedömning. Bonanza har enligt utvecklarna en rtp på 96%, vilket stämmer väldigt bra överens med vad Slot Tracker har att säga. Även här har man inte fångat någon megavinst, men faktum är att monstervinster är oerhört sällsynta och på det sättet fungerar programmet även som en ögonöppnare. Ska nämnas dock att vi noterat vinster på 14000 gånger insatsen på detta spel.

Slot Tracker har i dagsläget samlat data från över 10 miljoner spins från ett stort antal spelare. Om du själv är intresserad av att testa programmet så får du exklusivt genom Swegamblers en provmånad som guldmedlem med full funktionalitet! Observera att ett Paypalkonto eller kontokort måste anslutas för att kunna aktivera provmånaden, men kan givetvis avslutas när som helst.