Double Stacks (NetEnt) Slot Recension

Rate this post

Utmärkt ljudspår, toppengrafik och, förvånandsvärt nog, riktigt bra potential i NetEnts nya Double Stacks

  • Double Stacks Feature & Free Spins spel

  • 1000x maxvinstpotential…per spin

double stacks netent
Basspelet

Double Stacks introduktion

Med tanke på det nya MAX-koncept nyligen introducerat och NetEnts vilja att ta till sig av kritiken avseende den låga potentialen i deras senaste spel, var vi lite extra förväntansfulla då vi startade upp Double Stacks. Efter att välkomstskärmen laddats drog vi en djup suck av besvikelse då denna visade en maxpotential på 1000x. Det var inte direkt uppenbart att detta gällde per enskilt spin och inte som absolut maxvinst i bonusen, vilket hade varit bedrövligt. Som ni kommer att få se, innebär detta att man, i teorin åtminstone, kan komma över 10,000 gånger insatsen i detta spel.

Double Stacks är en videoslot med 5 hjul, 3 rader och 10 vinstlinjer med en Double Stacks feature och ett Free Spins-läge med staplade wilds. Slotten är spelbar på alla enheter mellan 1 kr och 2000 kr, vilket betyder att storspelare kan trigga en maxvinst på 2 miljoner kr per enskilt spin.

Avseende volatiliteten ligger denna antagligen någonstans i övre mediumskiktet av skalan, men när det gäller just NetEnt har det varit svårt att avgöra på senare tid då deras spel haft en tendens att bete sig som högvariansspel men utdela vinster som har mer gemensamt med lågvariansspel. Som alltid med NetEnt ligger RTP:n på en acceptabel nivå (96.1%) och info om detta är lättillgängligt på översiktssidan. Mycket bra!

Visuellt är detta ett mycket snyggt spel som ger lite Starburst och Twin Spin-vibbar. Ljudspåret däremot är i en klass för sig! Vad som är “bra” musik är förstås högst subjektivt så vi kan enbart tala för oss själva, men denna hyllning till 80-talet är enligt oss exceptionellt och skulle enkelt kunna platsa i TV-serien Stranger Things.

Double Stacks symboler

double stacks
Premiumsymbolerna

En varm sommardag som denna då hjärnan kokar är vi tacksamma över NetEnts raka vinstkombinationsförklaring. Det finns allt som allt 8 standardsymboler varav 4 är lågvärdesymboler representerade av vattenmeloner, citroner, plommon och körsbär, samt 4 premiumsymboler som utgörs av klockor, bar-symboler, sjuor och diamanter.

Diamanten är av högst värde och ger 4,5 gånger insatsen för 5 på en hel vinstlinje. Alla högvärdesymboler förekommer staplade på hjulen och vad man helst vill uppnå är att landa en helskärm med diamanter, vilket då ger en maxvinst på 1000x. Möjlig maxvinst i relation till insats för varje enskild premiumsymbol visas för övrigt överst på spelplanen.

Utöver de vanliga symbolerna finns även en Scatter-symbol och en Wild-symbol.

Double Stacks Feature

Denna funktion aktiveras om ett hjul täcks av en och samma symbol när hjulen har stannat. Alla symboler på hjulet räknas då som två symboler när vinsten för spelomgången kalkyleras.

Double Stacks Free Spins

double stacks
Free Spins-läget

3, 4 eller 5 Scatter-symboler var som helst på spelplanen, aktiverar 5, 15 eller 30 free spins. Under bonusrundan förekommer även Wild-symbolen fullt staplad på hjulen, vilket ökar möjligheten att landa en helskärm med toppsymboler. 2, 3, 4 eller 5 Scatter-symboler i bonusrundan ger ytterligare 2, 5, 15 eller 30 free spins.

Double Stacks slutsats

Det finns en hel del bra saker att säga om detta spel. Som tidigare nämnts är grafiken förstaklassig, ljudspåret fenomenalt och kanske ett av de bästa vi hört på länge och spelet lirar friktionsfritt och utan problem. Till en början antog vi att 1000x-potentialen var absolut maxvinst, men som det visade sig var detta enbart begränsat till varje enskilt spin, något som innebär att Double Stacks har riktigt bra potential. Det här kan till och med vara ett av de bästa spel NetEnt producerat på ett bra tag och med 15 eller 30 free spins, tillsammans med en re-trigger, kan det till och med visa sig vara ett riktigt monsterspel!

Double Stacks släpps den 24 september och kommer finnas tillgängligt på i stort sett alla våra listade nätcasinon.