Donuts (Big Time Gaming) Slot Recension

Rate this post

I Big Time Gamings nya slot Donut ger vi oss ut i Texasöknen i jakten på de smaskiga Amerikanska bakelserna

  • Upp till 2401 vinstlinjer

  • Bonus med möjlighet att samla multipliers till free spins-spelet

[table “22” not found /]

Donuts Big Time Gaming introduktion

Donuts nämndes första gången under ICE konferensen i London i början av året, men inget mer framkom fram tills nu. Vi är lite förvånade över att se Big Time Gaming släppa så många spel under så kort tid som de gjort nu, något som är ovanligt för denna utvecklare. Inte för att det gör oss något, deras spel är bland de populäraste i branschen, men det finns en viss oro från vår sida att den handbyggda kvalitetskänslan ska ta skada.

Donuts är en video slot med 4 hjul och 4 rader med upp till 2401 vinstlinjer i huvudspelet. Spelet har en RTP på 96.54% och är spelbar på alla enheter från 0.50 SEK till 100 SEK. Den låga maxinsatsen beror på att spelet har en oerhörd potential!

När vi först startade spelet fick vi lite Simpsons-vibbar. Det kan bero på att just Donuts (bakelsen) är starkt associerade med karaktären Homer Simpson, eller så kan det bero på spelets tecknade design och val av färger med en röd-gul logo.

Donuts Big Time Gaming symboler

Premiumsymbolerna

Donuts inkluderar 6 lågvärdesymboler och 4 premiumsymboler. Lågvärdesymbolerna representeras av de för BTG typiskt designade 9, 10, J, Q, K och A, medan premiumsymbolerna utgörs av gröna, blåa, röda och lila donuts där den lila är den mest lukrativa och ger 15 gånger insatsen för 4 över en hel vinstlinje. Lågvärdesymbolerna är mest utfyllnadsmaterial och betalar enbart om man lyckas landa 4 på en vinstlinje, men är värda näst intill ingenting.

Wild-symbolen kommer i formen av en Jukebox och återfinns enbart på hjul 2 och 4. Scatter-symbolen representeras av en Gyllende Donut och gör samma tunga ljud när den landar på hjulen som du hört i andra slots från BTG.

Men vänta, det finns mer…

I huvudspelet kan även Donutlådor landa på hjulen innehållandes upp till 4 Donut-symboler (vilket expanderar vinstlinjerna) eller en Wild med x2 till x4 multiplier.

[table “22” not found /]

Donuts Big Time Gaming bonus

Det finns ingen Feature Drop (som i White Rabbit bland annat) i detta spel så bonusen måste aktiveras manuellt. Detta gör man om man lyckas landa 3 eller 4 Gyllende Donut symboler var helst på hjulen, vilket ger 12, respektive 20 free spins. Bonusrundan är enbart uppladdningen inför själva freespins-spelet där man samlar på sig multipliers.

Under bonusrundan visas 16 individuella rutor. Man får 3 spins på sig i taget och för varje spin landar antingen en Gyllende Donut eller en blank ruta. Om en Gyllende Donut landar på en rutan ökas multipliern med mellan 1 och 50, dessutom återställs antal spins till 3 igen och rundan fortsätter. Om man får 3 blanka spins avslutas bonusrundan och free spins-spelet inleds med det antal multipliers man lyckats samla på sig.

Donuts Big Time Gaming free spins

Det antal multipliers man lyckats samla på sig under bonusrundan läggs till på alla vinster under freespins-spelet. 2, 3 eller 4 Scatter-symboler återaktiverar free spins-spelet med ytterligare 10, 20 eller 30 extra spins och startar även bonusspelet igen där ytterligare multipliers kan samlas.

När en större vinst är på väg att landa inleds en slow-spin med tillhörande ljud av hjärtslag som du kanske hört i andra spel från BTG så som i Dragon Born eller White Rabbit.

Donuts Big Time Gaming slutsats

Donuts är ännu ett extremt högvariansspel från Big Time Gaming, vilket inte kommer som en överraskning. Huvudspelet är kanske inte det roligaste vi upplevt och har en ganska låg potential, vilket får spelet att verka lite mindre välbalanserat än succéerna Bonanza och Danger! Med andra ord handlar Donuts uteslutande om freespins-spelet.

Free spins är inte enkelt att aktivera här så gå inte in med allt för stora förväntningar. Men det kan vara värt att jaga då det finns potential för oändligt antal free spins och en chans att trigga väldigt höga multipliers. Det är omöjligt att säga vad maxpotentialen ligger på och spelet kan möjligtvis vara begränsat till ett övre belopp, men vår gissning är att det ligger någonstans på Bonanza-nivå.

Gillade vi att spela Donuts? Absolut. Huvudspelet är som sagt lite småtråkigt, men vetskapen om den enorma potentialen i bonusen gör att man ändå står på tå under hela spelets gång. Möjligheten att samla multipliers är inte direkt innovativt, men något nytt för Big Time Gaming och funkar mycket bra i detta sammanhang!

Donuts släpps exklusivt för PokerStars den 13 juni och kommer finnas tillgängligt på alla BTG-casinon den 4 juli.

[table “22” not found /]