Creepy Castle (Chance Interactive)

Vi ska här ta en närmare titt på ett nytt spel från leverantören Chance Interactive. Spelet heter Creepy Castle och finns tillgängligt redan nu på bland annat Videoslots.

Chance Interactive är en australiensk speltillverkare som startade sin verksamhet år 2014. Under sin korta tid inom industrin har de skapat sig ett namn och avancerat genom att släppa moderna och innovativa slottar. Förutom Creepy Castle har Chance Interactive också släppt Buster Hammer och Bounty Hunter där du jagar skurkar i flashig sciencefictionmiljö.  

Creepy Castle funktioner

I Creepy Castle befinner du dig i ett gammalt stenslott som kan förefalla helt övergivet, men som faktiskt är boning till en hel mängd skumma väsen. De lägst betalande symbolerna på hjulen består av sex olika siffror och bokstäver. Men tro nu inte att det här är samma klassiska kortsymboler du kan hitta i vilket spel som helst- symbolerna i Creepy Castle har nämligen både taggar, tänder och stirrande ögon! Något högre utbetalning får du av en turkos bläckfisk som heter Squido, en rund grön boll vid namn Tally, fladdermusen Bato och en hårtuss med tre ögon som kallas Ballie. Samtliga av dessa fyra personligheter på en hemlighet. Under basspelet kan de när som helst bli helt vilda och förvandlas till wilds som ersätter alla andra symboler förutom scattern. Det finns även en separat wild, en högt värderad symbol som består av en märklig hög av slajm. 

Scattern är en specialsymbol med spelets logotyp på, och den kan aktivera freespinsfunktionen som vi nu kommer att berätta mer om. 

Premiumsymbolerna

Creepy Castle freespins och bonusar

Tre, fyra eller fem scatters på hjulen triggar freespinsfunktionen Creepy Spins där du får 9, 12 eller 15 freespins beroende på hur många scatters du landade. De transparenta hjulen försvinner från spelplanen och du ser bakgrunden tydligt. Här finns sex gallerförsedda dörrar du kan välja att öppna, och bakom dem gömmer sig den vilda versionen av dina vänner Squido, Tally, Bato och Ballie. De hjälper dig i jakten på vinstlinjerna under dina spin. Du kan öppna dörrar fram tills dess att alla fyra monster trätt fram eller du råkar öppna en gallerdörr som endast döljer en scattersymbol.  

Creepy Castle utbetalning

Creepy Castle har 5 hjul på 3 rader och 25 vinstlinjer. De vinnande kombinationerna fastställs från vänster till höger på raderna och du kan själv välja hur många vinstlinjer du vill ha aktiva (mellan 1 – 25). Till vänster om hjulen finns kontrollpanelen där du kan justera det antal vinstlinjer du önskar ha aktiva under tiden du spelar. Där kan du även ställa in myntvärde, stänga av musiken samt läsa om spelreglerna, symbolerna och freespinsfunktionen Creepy Spins. Till höger om spelplanen finns ett praktiskt val för autospel samt självklart också en knapp för att dra igång dina Spins och starta äventyret. 

Spelets teoretiska återbetalningsprocent, så kallad RTP, ligger på 95,12%.

1 Comment

  1. När jag spelade detta fick jag en jäkla massa 2 scatter teases vilket suger då 2 scattersymboler inte betalar något som i t ex IR och Cazino zeppelin. Lite småkul mellanvariansspel ändå.

Kommentarerna är stängda.