Betssons VD slutar

Betssons vd Ulrik Bengtsson lämnar sin post med omedelbar verkan, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Aktien faller tungt efter beskedet.

Enligt ett pressmeddelande från Betsson har bolagets styrelse och vd:n Ulrik Bengtsson kommit överens om att Ulrik Bengtsson ska lämna sin post med omedelbar verkan.

Pontus Lindwall, för närvarande styrelseordförande och tidigare vd i Betsson, går in i rollen som tillförordnad vd tills dess att en ny vd rekryterats. Styrelseledamoten Patrick Svensk tar tillsvidare över rollen som styrelseordförande efter Pontus Lindwall.

”Ulrik Bengtsson har gjort goda insatser för Betsson under de fem år han har varit anställd i koncernen. Han har tydliggjort strategin och genomdrivit betydelsefulla produktlanseringar. På mina egna och styrelsens vägnar vill jag tacka Ulrik för hans arbete”, säger Pontus Lindwall, styrelseordförande i Betsson, i pressmeddelandet.

Att Ulrik Bengtsson avgår beror på att han och styrelsen har olika uppfattningar om strategiska prioriteringar framöver, säger han till nyhetsbyrån Direkt.

“Det är egentligen inget drama. Vi har lite olika uppfattningar om några prioriteringar framåt i Betsson. I ett sådant scenario – jag har varit i koncernen ganska länge – är det bättre att gå åt olika håll.”

Betssons aktie föll med drygt 5,2 procent på beskedet, men hade strax före 15 återhämtat sig något och handlades då för 72,70 kronor, en tillbakagång på 2,6 procent.